KONCERT – AMORPHIS / Sólstafir / Lost Society

Od vydania ostatného albumu fínskych AMORPHIS s názvom „Halo“, už ubehlo nejaký čas aby album dozrel v našich ušiach a konečne nastal čas vychutnať si ho naživo aj u nás !

Nahrávke sa dostalo nadšených recenzií z celého sveta a bol zvolený na prvé miesta redaktorských rebríčkov popredných metalových magazínov ako napríklad Metal Hammer (D), Rock Hard (D), Legacy (D), Spark (CZ), atď. Dychberúci 14. štúdiový album kapely svojou čistou hĺbkou a muzikálnosťou presahuje hranice metalu a rocku. Vzhľadom na tri desaťročia trvajúcu cestu kapely na čele inovatívnej metalovej hudby je ťažké pochopiť, ako sa AMORPHIS darí znova a znova dvíhať povestnú latku a predstaviť viac než dôstojné finále trilógie, ktorá sa začala v roku 2015 albumom „Under the Red Cloud“ a po ňom v roku 2018 „Queen of Time“.

AMORPHIS vyrazili na jesenné európske turné na podporu práve ostatného albumu „Halo“ a na Slovensku sa vďaka agentúre DOUBLE HEAD MUSIC predstavia hneď dvakrát. Jedna zastávka bude v bratislavskom MMC klube a tá druhá v košickom klube Collosseum už v prvej polovici novembra.

Fínskym  veteránom metalovej scény na európskom turné predskakuje islandská stálica SÓLSTAFIR. Títo muzikanti zväčša odetí ako „severský kovboji“ predstavia svoju originálnu zmes štýlov od black metalu, post-metalu až po rock’n’roll. Ich snové často zádumčivé melódie sa budú skvelo dopĺňať so sychravým jesenným obdobím, ktoré vládne vonku. Verím, že vďaka ich setu sa nachvíľu presunieme na ďaleký Island, ktorého atmosféru sa im podarilo zachytiť vo svojej osobitej hudobnej produkcii. Ako druhý hosť na turné sa predstaví fínske mladé zoskupenie LOST SOCIETY. Kapela má na konte už päť dlhohrajúcich albumov, ten posledný „If the Sky Came Down“ im vyšiel minulý rok a sú na ňom cítiť silné metalcorové, či groove metalové vplyvy.

INFO: klub COLLOSSEUM, Košice

Dátum: 9.11. 2023

FB udalosť: https://www.facebook.com/events/778441573953588/

INFO: klub MMC, Bratislava

Dátum: 10.11. 2023

FB udalosť: https://www.facebook.com/events/761948702084332

Lístky sú dostupné na stránkach Ticketportal

Pozrite si 3D umelecký videoklip kapely AMORPHIS k otváracej skladbe albumu „Northwards“, ktorý prezentuje rozmanitosť a najmä progresívne prvky novej nahrávky. Video pre Metastazis animoval samotný dizajnér obalu kapely Valnoir:

Stream: „Halo“, tu: https://music.atomicfire-records.com/halo

AMORPHIS online:
www.amorphis.net
www.facebook.com/amorphis
www.instagram.com/amorphisband
www.twitter.com/amorphis
www.youtube.com/amorphis
https://label.atomicfire-records.com/project/amorphis

Avatar photo

Autor: Petra

Zdieľaj