KONCERT – ROZPOR**LUTRA**HEAD2DOWN**CRUA**KOCKA CUKRU

Ešte pred štartom letnej festivalovej sezóny sa chystá v Šuranoch žánrovo pestrý koncert s titulom NA CESTE DOMOV. Tento poetický názov môže niekomu pripomenúť jeden z albumov Deža Ursínyho, ale nečakajte žiadny tribute koncert tomuto muzikantovi. Tu pôjde o čisto UG akciu pre fanúšikov punku, crustu, stoneru či nu-metalu a práve rozmanitosť tohto koncertu sľubuje, že každý fanúšik si príde na svoje.

Hlavným ťahúňom večera bude legendárna punková kapela ROZPOR, ktorá na slovenskej scéne pôsobí už niečo cez dvadsať rokov. Chalani z Bratislavy po dlhšej albumovej prestávke minulý rok potešili fanúšikov novou doskou „Hrubá sila“. Môžete sa tešiť na oi punkové peklo a so zaťatými päsťami nad hlavou spievať do rytmu skladieb plných vzbury, ale aj nadhľadu.

Podobne ako Rozpor príde z hlavného mesta aj crustová stálica LUTRA, ktorá vás prevalcuje  poriadnou crustovou rúbanicu v rýchlom tu-ca-ca tu-ca-ca rytme so silným melodickým základom.

HEAD2DOWN je ďalším zvučným menom na súpiske tejto akcie. Kapela hrajúca alternatívny nu-metal s rôznymi vplyvmi má už čo to za sebou a za vyše 15 rokov svojej existencie má na konte nespočetne veľa koncertov a tri dlhohrajúce albumy. Na živo sa môžete tešiť na breakdownami nafullovaný set, ktorý v šurianskom kulturáku spôsobí poriadnu hopsanicu.

Súpisku doplní energický punkový spolok CRUA pochádzajúci z ďalekej Brazílie! No a nemôže chýbať ani organizátorská kapela KOCKA CUKRU, ktorá ponúkne žánrovo odlišný setlist, keďže ich produkcia je skôr psychedelicko stonerového razenia, ale na živo to chlapci vedia poriadne odpáliť a zarúbať pasáže aj v rýchlom tempe. No a na záver treba podotknúť, čo je ale veľmi podstatné, že o zvuk sa v tento teplý jarný večer postará Libor s jeho Vomitor Sound.

Miesto: KD Šurany – časť Kostolný sek

Dátum: 27.mája 2023

Vstupné: 9 eur (len na mieste)

FB event: https://www.facebook.com/events/580026960861162

Avatar photo

Autor: Petra

Zdieľaj