FIRE’S BURNING FESTIVAL na lodi Pink Whale v Bratislave 3/3

V apríli sa v našom hlavnom meste chystá zaujímavá akcia pre všetkých neznabohov, vyznávačov temnejších a rúhačských metalových žánrov s názvom FIRE’S BURNING FESTIVAL. Organizátor, ktorý nazval svoju bookingovku Temple of Horor bude v Bratislave na lodi Pink Whale hostiť spolu 10 kapiel z Chile, Nemecka, Ameriky, no vo svetovej UG smotánke sa dozaista nestratia ani slovenské spolky. Dolu nájdete bližšie informácie k pripravovanej akcií aj so zoznamom kapiel. Keďže je lineup naozaj široký, postupne vám predstavíme všetky kapely podrobnejšie v troch článkoch zverejnených postupne každý nasledujúci týždeň. Dnes predstavujeme troch hlavných headlinerov, HETROERTZEN, PIG’S BLOOD a VERBUM.

FIRE’S BURNING FESTIVAL:

Dátum: 22.apríl 2023 (16:00)

Miesto: Pink Whale, Bratislava

FB event: https://www.facebook.com/events/873648880338235

Vstupenky: 33€ (už iba na mieste)

Kapely:

HETROERTZEN – Black Metal, Sweden/Chile (https://hetroertzen109.bandcamp.com/)

PIG’S BLOOD – Black/Death Metal, USA (https://pigsblood.bandcamp.com/)

VERBUM – Black/Death/Doom Metal, Chile (https://youtu.be/VicfEnWxHcs)

DARK MORDOR –  Thrash Metal, Slovakia (https://youtu.be/nifBbAqns0I)

HÄXENZIJRKELL – Black Metal, Germany (https://haexenzijrkell.bandcamp.com/)

CEREMONY OF SILENCE – Death Metal, Slovakia (https://ceremonyofsilence.bandcamp.com/)

ŤEMNOHOŇ – Black/Death Metal Noise, Slovakia (https://youtu.be/p8reORv4n88)

MOTORSCREAM – Heavy Metal, Slovakia (https://youtu.be/O8Lqq0BH0QA)

BETON – Death Metal Punk, Slovakia (https://betoncrust.bandcamp.com/)

SEDEM MINÚT STRACHU – Noisecore, Slovakia (https://sedemminutstrachu.bandcamp.com/)

VERBUM

Čilský metal je pre nás hodne dôležitý, pretože mal vždy špecifický (to znamená extrémne fanatický a kurevsky oddaný) prístup a sme radi, že môžeme Čilský mor šíriť aj v našich chudobných krajoch! Po Wrathprayer, Deathly Scythe, Horde a Phantasmagore vám hrdo predstavujeme ďalší chorý juho-americký počin – VERBUM! Kapela bola založená v roku 2014, v roku 2016 vydali EP a napokon aj samostatný album v roku 2022 na Iron Bonehead Productions. Pomalý morbídny Death/Doom v black metalovom plášti plný satanskej oddanosti a strašideľných aurálnych plôch. Prijmite obraz smrti, toto nebude zábava!

FFO: Swallowed, Disembowelment, Mayhem, Krypts, ranný My Dying Bride

PIG’S BLOOD

Sme hrdí, že môžeme privítať beštiálnu päticu pochádzajú z krvavých ulíc Milwaukee (Wisconsin), PIG’S BLOOD. Pokiaľ ide o zvukové násilie, táto teroristická Black/Death jednotka nemá konkurenciu – beštialita a antisociálnost sa miesia so správnou úctou voči starym spôsobom a vlastnému ksichtu. Po deme a dvoch dlhohrajúcich albumoch z 2017 a 2019 sa po prvý raz dostali na pôdu Európy, aby ju dobyli! Krv svíň bude preliata!

FFO: Bestial Warlust, Incantation, Impaled Nazarene, Disciples of Mockery, Vomitor, Conqueror a Boltthrower

HETROERTZEN

S hrdosťou oznamujeme, že mocní Hetroertzen budú headlinermi Fire’s Burning II v Bratislave, kde vystúpia vôbec po prvýkrát na Slovensku! Táto okultná blackmetalová formácia vznikla v roku 1997 (ako Hhahda) v Čile, ale neskôr sa presťahovala do Švédska. Za svoju kariéru vydali 7 plnohodnotných albumov, pričom ten posledný „Phosphorus Vol I“ vyšiel v roku 2022 pod vydavateľstvom Listenable Records. Temný, rituálny black metal so silnou okultnou prítomnosťou prináša učenie Lucifera prostredníctvom mystického a majestátneho black metalu a s každým albumom ovládajú svoje hudobné remeslo viac a viac. Staňte sa svedkami najčistejšej formy čierneho umenia!

„…Where the shades of the gods quake the lands
I shall be the way (of the cross) and the light (of thy crown).
Now when I am Sickness and I am Death.
Cursed I am, to remain in silent despair…“

Avatar photo

Autor: Petra

Zdieľaj