JANUÁRový výber videoklipov

Prinášame vám prehľad videoklipov za mesiac JANUÁR, ktoré sme boli schopní zachytiť. Keďže mať totálny prehľad v tom, čo vyšlo naozaj nie je v ľudských silách, budeme radi, keď prispejete pod príspevkom svojimi postrehmi noviniek, na ktoré sme zabudli. Za 31 dní sa tých noviniek nazbiera naozaj neúrekom, takže dnešný prehľad je fakt veeeeľmi dlhý a do budúcna si dávame záväzok prinášať Vám podobný príspevok aspoň každé dva týždne.

Videoklipom mesiaca sa jednoznačne stáva skladba „Misko a Tomasko“ od trenčianskeho dua FYASCO. Recesia, primitivita a totálny bizár ako sme u nich zvyknutí. Novinka je aj po hudobnej stránke vynikajúca, ešte stále si pokyvkávam hlavou do rytmu. Text vtipný ako vždy. Šmakocinka.

UNEARTH ako jedna z mála poctivých metalcorových kapiel, ktoré si stále rada vypočujem a aj naživo vedia urobiť poriadny tlak, vydali začiatkom roka nový singel „The wretched; The Ruinous“ vo vydavateľstve Century Media Records a aj ked to ešte nie je známe, od posledného albumu z roku 2018 by sa asi patrilo vydať novú dlhohrajúcu dosku. Tak uvidíme, či je nový singel jeho predzvesťou.

Minulý rok podpísali deathcoristi OV SULFUR (ex-SUFFOKATE) zmluvu so Century Media a práve predstavujú nový singel „Earthen“ z ich debutovej dosky  ‘The Burden Ov Faith,’ ktorá vyjd 24.marca.

Ďalší deathcoroví páni na holenie zo stajne Century Media sú Američania SUICIDE SILENCE, ktorí prezentujú nový singe „Alter Of Self“ z pripravovanej dosky „Remember… You Must Die“, ktorej vydanie je naplánované na 10.marca.

Nemecká kapela ORPHALIS hrajúca technický brutal death metal zakotvila najnovšie u Transcending Obscurity, kde im tento rok vyjde už v poradí štvrtý dlhohrajúci album s názom „As the Ashes Settle“. Niektorí si možno spomínajú na ich vystúpenie na BelUša deathfeste, kde predstavili nadupaný death metal. Okúste singlovú novinku „Ritual of Conflagration“.

Progresívni vizionári z Bergenu ENSLAVED predstavujú svoj nový epický singel ‚Forest Dweller‘, ktorý bude súčasťou nového albumu „Heimdal“. Jeho vydanie u Nuclear Blast je naplánované na 3.marca.

Fínska grind corová stálica ROTTEN SOUND pôsobí už desiaty rok vo vydavateľstve Season of Mist, kde stihli vydať dve EPčka a jednu dlhohrajúcu dosku. Tento rok im vyjde nový album ‚Apocalypse‘ (31. marca) a začiatkom roka z neho predstavili singel ‚Suburban Bliss‘, ktorý si môžete pozrieť pod príspevkom.

Po 4 rokoch chystá vydať nový album aj nemecká atmospheric post-black metalová formácia DOWNFALL OF GAIA. Album s názvom „Silhouettes of Disgust“ vyjde u Metal Blade Records 17.marca a hudobníci z neho predstavujú skladbu „Bodies as Driftwood“.

SIEGE OF POWER s legendárnym Chrisom Reifertom z AUTOPSY za mikrofónom od svojho vzniku chystajú vydanie druhej dlhohrajúcej dosky s názvom „This is Tomorrow“ (17. február), ktorá má byť temnejšia ako jej predchodca a Chrisove vokály ešte rozmanitejšie. Vypočujte si už druhú ochutnávku v podobe singla „Force Fed Fear“.

Švédski predstavitelia melodického death metalu IN FLAMES vypustili do sveta novinku „Meet your Maker“ z pripravovaného album „Foregone“, ktorý vyjde už v najbližších dňoch (10. február)

Islanďania SÓLSTAFIR vydali ostatnú dosku „Endless Twilight of Codependent Love“ už vyše dva roky dozadu, ale aby sa na ňu nezabudlo, ponúkajú fanúšikom nový videoklik ku skladbe „Dionysus“.

 

CANDLEMASS – švédsky epický doom metal, nové lyric video k skladbe „Angel Battle“ z minuloročného albumu „Sweet evil sun“.

KATATONIA – švédski progresívci vydali začiatkom roka novú dosku „Sky Void of Stars“ a prinášajú z nej videoklip ku skladbe „Opaline“.

REVOCATION uvoľnili videoklip ku skladbe „Godforsaken“ z ostatnej vysoko cenenej dosky „Netherheaven“, ktorá vyšla minulý rok.

 

 

Avatar photo

Autor: Petra

Zdieľaj