Prosím, ZACHOVAJTE PANIKU! Mladá formácia skrývajúca sa pod týmto názvom včera vydala nový singel!

Prosím, ZACHOVAJTE PANIKU! Mladá formácia skrývajúca sa pod týmto názvom včera vydala nový singel!

Kapela ZACHOVAJTE PANIKU pochádza z okolia Starej Ľubovne a jej vznik sa datuje do roku 2012. Chalani od tej doby odohrali niekoľko koncertov prevažne na východe Slovenska, v Košiciach, Starej Ľubovni a zahrali si aj na Unicornfeste, kde vystúpili po boku FROM OUR HANDS. Svoj debutový materiál pod názvom „Monument“  vydali v roku 2016 a pozvoľne pokračovali v tvorbe a zbere nápadov a hudobného materiálu. Do radov kapely sa vrátil pôvodný basák Seki a chalani v kompletnej zostave a plnej sile prichádzajú v novom roku 2020 s novým materiálom.

Nový singel pomenovaný „Angels“ bol jedným z prvých nápadov, ktoré kapela dala dokopy a prirodzeným vývojom dosiahol svoju finálnu podobu. Moderne znejúca muzika stojaca na základoch tvrdého groove metalu je tu okorenená elektronikou aj hip-hopovými pasážami a okrem klasického vokálu chalani používajú aj screamo, či zborové spevy. Ako aj väčšina predchádzajúceho materiálu, aj tento singel je spievaný v rodnom jazyku. Kapela pri jeho produkcii spolupracovala s profesionálmi ako napríklad gitarista Jakub Tirčo (Helenine Oči, IONS), Ermin Hamidovic (Systematic Production, spolupráca s Architects, Periphery, Animals as Leaders), ktorý sa postaral o mastering a Miro Felber o nahrávanie vokálov. Singel „Angels“ sa zaoberá myšlienkou jedinečnosti človeka, pojednáva o potrebe osobnej slobody, ktorú si nemôžeme dať niekým iným odcudziť. Slobodu si nemôžeme nechať vziať! Singel si môžete vypočuť na všetkých streamovacích platformách vrátane youtube a samozrejme vám ho ponúkame k vypočutie hneď pod príspevkom.

Kapela ZACHOVAJTE PANIKU má po tak dlhej pauze prichystaných ešte mnoho noviniek. Jednou z nich je aj pripravovaný featuring s Deelayom. Pre viac informácií pozorne sledujte sociálne siete kapely:

https://www.instagram.com/zachovajte_paniku/
https://www.facebook.com/zachovajtepaniku/

Singel „Angels“ nájdete aj tu:
https://open.spotify.com/album/2MArpPqMLRadpy29VpCQrN
https://music.apple.com/sk/album/angels-single/1497061847?l=sk
https://www.deezer.com/sk/album/129114082

Avatar photo

Autor: Petra

Zdieľaj