NOVINKY – Myrkur, Clouds, My Dying Bride

MYRKUR

Pripravovaný už tretí dlhohrajúci album dánskej hudobníčky vystupujúcej pod pseudonymom MYRKUR vyjde 20.marca a speváčka zostáva verná vydaveteľstvu Relapse Records. Na albume s názvom „Folkesange“ sa MYRKUR vydala na cestu do samotného srdca škandinávskej kultúry, ktorá poznačila jej detstvo. „Folkesange“ upúšťa od black metalu pre čisté, ale ďalekosiahle evokovanie tradičného folku, spájajúc starodávne a nové piesne s úžasne rezonujúcim efektom. Ochutnajte ďalší kúsok škandinávskych tradícií prostredníctvom oficiálneho videoklipu ku skladbe „Leaves Of Yggdrasil“, ktorý režíroval a upravoval Mats Ek.

CLOUDS

CLOUDS je atmosferická doom/death metalová banda momentálne pôsobiaca v Londýne, ale s väčšinovým podielom členov pochádzajúcich z Rumunska. Toto leto ich slovenský fanúšikovia mohli zachytiť na festivale Gothoom, kde svoje zadoomané predstavenie ponúkli v neskorývh nočných hodinách. Kapela tento rok vydáva už piaty dlhohrajúci album a aj v tomto prípade zostáva verná začiatočnému písmenu D, keď po albumoch „Doliu“, „Departe“, „Dor“ a „Dor II“ bude nová doska niesť názov „Durere“. V digitálnej forme bude album dostupný už 2.marca a jeho fyzickú podobu si budete môcť zadovážiť 27.apríla. V tejto chvíli si môžete vypočuť skladbu „Cold Guiding Light“ zverejnenú spolu s lyric videom, ktoré pripravil Răzvan Alexandru.

MY DYING BRIDE

Ďalšia dlhohrajúca doska anglickej gothic doomovej legendy MY DYING BRIDE bude niesť názov „The Ghost Of Orion“ a svetlo sveta uzrie 6.marca prostredníctvom Nuclear Blast Records. Po prvej zverejnenej skladbe tu máme ďalší kúsok z chystanej novinky v podobe skladby „Tired of Tears“ zverejnenej spolu s lyric videoklipom. Skladba má pre frontmana Aarona Stainthorpa osobný význam, čo vysvetľuje v nasledovných iadkoch:

„Skladba sa dotýka najdesivejšej, najstresujúcejšej a najtrýznivejšej periódy celého môjho života – keď bolo moje jediné dieťa blízko smrti. Už aj predtým som bol na dne, ale nikdy to nebolelo ako toto. Bolo to zosobnením skutočnej temnoty a nebol som si istý, či to dokáže moja myseľ vôbec pobrať. Celý môj svet vyzeral, akoby mal implodovať sám do seba, ale bol som odhodlaný bojovať počas celej cesty. Unavený slzami (z angl. „Tired of Tears“) vyjadruje pocit ako som sa vtedy cítil. Po celé mesiace slzy zo mňa voľne prúdili a ja som bol len tieňom môjho bývalého ja. Je smutné, že niečo podobné platí pre mnohých ďalších. Nevinných ľudí. Ktorí sú tak unavený slzami.“

Avatar photo

Autor: Petra

Zdieľaj