Nové skladby – IHSAHN, OMEGA INFINITY, DARK FORTRESS

IHSAHN

Nórska black metalová ikona IHSAHN pripravuje tento rok vydanie nového materiálu formou EPčka s názvom „Telemark“, z ktorého práve zverejnil prvú skladbu „Stridig“ aj s oficiálnym videoklipom.  Nadchádzajúce EP vyjde 14.februára prostredníctvom Candlelight Records.

OMEGA INFINITY

Táto nemecká black metalová formácia je nováčikom na metalovej scéne, ale aj napriek tomu zaujala vážené vydavateľstvo akým je Season of Mist, kde je naplánované vydanie ich debutovej dosky. Nejde však o žiadnu náhodu, ale o dobre premyslený ťah. Za kapelou OMEGA INFINITY totiž stoja dvaja umelci, ktorí už majú čo to za sebou. Zakladajúci člen nemeckej avantgardnej kapely TODTGELICHTER, Tentakel P. sa po dlhej nečinnosti kapely rozhodol svoju hudobnú aj koncepčnú víziu konečne zhmotniť a na pomoc si zavolal vokalistu austrálskej progresívne metalovej kapely NE OBLIVISCARIS, Xenoyra. OMEGA INFINITY má stelesňovať nepredstaviteľnú temnotu mimo známeho vesmíru, nekonečný cyklus narodenia a smrti, stvorenia a ničenia. Ich debutový album bude nazvaný „Solar Spectre“ a ako už napovedá samotný opis kapely a názov albumu, páni nás pozývajú na spoločnú cestu našou slnečnou sústavou, naprieč vesmírom, ktorý predstavuje chladné a drsné miesto a tieto prívlastky môžeme očakávať aj v prípade samotnej muziky. Prvá zverejnené skladba „Mars“ vás presvedčí o surovosti a zúrivosti black metalu, ktorý ponúka táto dvojica. Pozrite sa spolu s nami do hlbokého vesmíru priamo k červenej planéte aj prosredníctvom videoklipu nižšie.

DARK FORTRESS

Nemecká banda DARK FORTRESS hrajúca melodický black metal vypustila už druhú skladbu z nadchádzajúcej dosky „Spectres From The Old World“, ktorá vyjde 28.februára vo vydavateľstve Century Media Records.  Aktuálny track „Isa“, ktorý reprezentuje najdlhšiu skladbu na albume a zároveň obsahuje pomalé zadoomané pasáže si môžete vypočuť pod príspevkom.

Avatar photo

Autor: Petra

Zdieľaj