Nové single spolu s videoklipom – KVELERTAK, OZZY OSBOURNE, TOUNDRA

KVELERTAK

Nórsky hudobný zjav menom KVELERTAK pripravuje vydanie nasledovníka už štyri roky starého albumu „Nattesferd„. Nová doska s názvom „Splid“ vyjde už 14.februára prostredníctvom vydavateľstva Rise Records. O jej nahrávanie sa postaral Kurt Ballou z Godcity Studio v Saleme, s ktorým kapela spolupracovala už v minulosti. Po prvej zverejnenej skladbe „Bråtebrann“ KVELERTAK v týchto dňoch prichádza už z druhou hudobnou ochutnávkou v podobe klipu ku skladbe „Crack of Doom“, kde hosťuje Troy Sanders, basák a vokalista skvelých MASTODON. Klip natočil Stian Andersen a vy si ho môžete vychutnať aj na našom webe.

Títo maniaci rochniaci sa v hudobnej zmesi punk’n’rollu a metalu sa s novou doskou vydajú aj na európske turné a zavítajú samozrejme aj do našich končín. V marci, konkrétne 11.3. vystúpia  vo viedenskej Szene a 13.3. sa predstavia v pražskom klube Meet Factory.

 

OZZY OSBOURNE

Tento rok chystá vydanie debutovej dosky aj samotný OZZY OSBOURNE. Album s názvom „Ordinary Man“ by mal vyjsť niekedy prostredníctvom vydavateľstva Epic Records a v týchto dňoch bol zverejnený aj druhý singel z pripravovanej dosky „Straight to Hell“ spolu s videoklipom. Album sa nahrával v Los Angeles a spojil hudobníkov ako Andrew Watt (gitara), Duff McKagan (GUNS N ROSES), ktorý si zahral na base a Chad Smith z RED HOT CHILLI PEPPERS na bicie. Táto sólová doska je nasledovníkom už desať rokov starého albumu „Scream“. Ozzy zrejme nabral druhý dych, čo je zrejmé aj z jeho vyjadrení k pripravovanej doske: „Tento album bol darom nejakej vyššej moci – je pre mňa dôkaz, že by ste sa nikdy nemali vzdávať.“

TOUNDRA

Novú dosku pripravuje aj španielske post-metalové teleso TOUNDRA. Minuloročným počinom s názvom „Vortex“ porušili číslovanie svojich rovnomenných dosiek a nový album bude niesť meno „Das Cabinet Des Dr. Caligari“. Jeho vydanie je naplánované na 28.februára a zdá sa, že kapela si album vydáva vo vlastnej réžií. Pod článkom si môžete vypočuť prvú skladbu s názvom „I. Akt“ z pripravovanej dosky aj s vizuálnym doprovodom.

 

Avatar photo

Autor: Petra

Zdieľaj