Nové single – ON THORNS I LAY, HEAVEN SHALL BURN, SYLOSIS

ON THORNS I LAY

Táto grécka death doomová formácia už budúci mesiac poteší svojich fanúšikov novým albumom. Vydanie nahrávky s názvom „Threnos“ je naplánované na 21.februára prostredníctvom Liforce Records. V týchto dňoch predstavujú ON THORNS I LAY novú skladbu „The Song of Sirens“, ktorá bude otvárať nadchádzajúci albumu a pripravili si k nej aj videoklip, ktorý si môžete vychunať aj na našom webe.

HEAVEN SHALL BURN

Nemecká stálica na poli melodického death metalu, či metalcoru pokračuje v úspešnej hudobnej kariére a po dlhých štyroch rokoch má pripravenú novú nahrávku na vydanie. Pôjde dokonca o dvojalbum s názvom „Of Truth & Sacrifice“, ktorý ponúkne fanúšikom niečo cez 100 minút nového materiálu a na svetlo sveta sa dostane 20. marca prostredníctvom Century Media. O návrh obalu sa postaral Eliran Kantor a podporuje celkový koncept oboch protipólov nahrávky. Titul sa zaoberá myšlienkou pravdy a otázkou, aké obete ste za pravdu schopný priniesť. Na obale je matka chrániaca svoje dieťa vlastným telom, ktorá predstavuje obetu a dieťa je odrazom pravdy. V týchto dňoch kapela zverejnila dvojitý videoklip k dvom skladbám z pripravovanej dosky,  „Protector“ and „Weakness Leaving My Heart“ a gitarista Maik Weichert sa o ňom vyjadril nasledovne:

„Aby sme reflektovali koncepciu dvojitého albumu, rozhodli sme sa vytvoriť „dvojitý videoklip“, ktorého tvorba sa zmenila na skutočne obrovský projekt. Skladba „Protector“ je prevzatá z prvého albumu (of Truth), zatiaľ čo „Weakness Leaving My Heart“ je súčasťou druhej dosky (of Sacrifice). Skladba „Protector“ predstavuje dôveru a pripravenosť na konanie, „Weakness Leaving My Heart“ je skladba viac meditatívna a zaoberá sa obetami a stratami, ktoré môže boj o pravda stáť. Je to v podstate niečo, čo by ste mali cítiť aj z rôznych vibrácií piesní. Dvojitý album vám ponúka esenciu toho, o čom HSB je a odhaľuje skutočnosť, že je tu toho ešte veľa na preskúmanie.“

SYLOSIS

Anglické zoskupenie SYLOSIS taktiež chystá nasledovníka už päť rokov starej dosky a v týchto dňoch kapela zverejnila už druhú skladbu z neho. Skladba „Calcified“ bude teda súčasťou chystaného albumu s názvom „Cycle Of Suffering“, ktorý vydá metalový moloch Nuclear Blast Records už 7. februára.

Avatar photo

Autor: Petra

Zdieľaj