Black metalisti WHITE WARD sa predstavia spolu s TUJAROT a JÓB v trnavskom kultúrnom centre Malý Berlín!

V nedeľu 13-eho v Malom Berlíne v Trnave sa uskutoční malá čierna omša. (Post-)black-metaloví kňazi WHITE WARD z Odessy prídu zahrať v sprievode diakonov z Karpát menom TUJAROT a kapelky JÓB.

WHITE WARD je ukrajinská black-metalová skupina predvádzajúca intenzívne deviantnú hudbu tmavých odtieňov silne ochutenú saxofónovými melódiami a dark-jazzovou estetikou. Zaoberajúc sa témami stavov na hranici života a smrti, zvrátených posmrtných svetov a mentálnych porúch, siahajú WHITE WARD na debutovom albume Futility Report (2017) do hĺbok najčernejšieho existenciálneho zúfalstva. Na novom albume, ktorý vyšiel 20. septembra na Debemur Morti, ich zvuk naberá extra brutalitu a rýchlosť, no tiež pokračuje v podrobnom prieskume dark-jazzu. Témy textov sa menia od hororov inšpirovaných H.P. Lovecraftom smerom k najdesivejším zobrazeniam súčasnej spoločnosti zakrytým tieňom trilerov.

TUJAROT, trojica hudobníkov so skúsenosťami z projektov ako Atanas, Et Cetera alebo 777 Babalon vydala po sérii EP v roku 2017 album Existencialista, „znetvorenú reflexiu“ rovnomennej knihy Sebastiána Jahiča, inšpirovanej dielom Georgesa Bataillea a markíza De Sadea. Ich okultný black-doom metal s experimentálnymi prvkami si všimla aj nemecká značka Iron Bonehead a v roku 2018 vydala Existencialistu na platni.

JÓB – melodický post-rock, post-metal, sludge, ale aj ambient či drone sa tiahnu (medzi) skladbami a zakladajú komplexný sonický príbeh. Bez spevu, avšak nie bez slov. V ich tvorbe počuť ozveny skupín ako ISIS, Neurosis, Russian Circles či arcimágov Tool. V súčasnosti skupina JÓB promuje debutové EP MMXIX.

INFO:

Event: https://www.facebook.com/events/526170158153932/
Miesto: Malý Berlín, TRNAVA
Dátum: 13. Október 2019
Vstup: 3 € v predpredaji (dostupné na vstupenky.maxiticket.sk) /  5 € na mieste

WHITE WARD

TUJAROT

JÓB

Avatar photo

Autor: Petra

Zdieľaj