NEUROTIC MACHINERY nahrávajú novú dosku, objaví sa začiatkom budúceho roka!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tachovská progressive death metalová formácia NEUROTIC MACHINERY dává dohromady skladby pre svoj nový, už piaty radový album. Nástupca pozitívne prijatej dosky „Cognitive Dissonance“ (2017) by sa mal podľa súčasných plánov uzrieť svetlo sveta vo februári 2020.

NEUROTIC MACHINERY vznikli v roku 2006 ako death metalová kapela. Táto žánrová škatulka im však onedlho začala byť tesná a od minialbumu „Exi(s)t“ (2012) tak do tvorby začínajú prenikať experimentálne prvky. Dôkazom tohoto trendu sú aj dva poslední počiny – „Causality Principle“ (2015) a „Cognitive Dissonance“ (2017) – ktoré formáciu zastihly v značne progresivnom, modernom a miestami až post-metalovom rozpoložení. Ani na novej doske pritom NEUROTIC MACHINERY nebudú stáť na mieste.

Pravdou však je, že vsúčasnosti skupina sľubuje výpravu trochu iným smerom. Gitarista a hlavní skladateľ kapely, Michal Šedivý, poodkrývá: „Oproti „Cognitive Dissonance“ jsme trochu uhnuli z cesty a spíš „zdrsněli“ výraz. Nový materiál je podstatně rozdílný oproti všemu, co jsme doposud dělali. Je plný hněvu, agrese a temnoty ale v našem „neurotickém“ podání. Zároveň je ale dbáno na techniku, promyšlenost, a preciznost.“ Núdza pritom nebude ani o nutnú dávku energie, ktorú okrem iného zaručuje i zapojenie dvou sólových vokalistov. Spolu s Ondrou Uhlířem se na novinke totiž predstaví aj Jan Pilík, ktorý sa ku kapele pridal v septembri roku 2018.  Prvýkrát v histórií NEUROTIC MACHINERY se tak na štúdiovej nahrávke objavia dvaja sóloví vokalisti.

Na tomto mieste by sme vás radi pozvali na malú návštevu do skúšobni NEUROTIC MACHINERY, kde si môžete vychutnat naozaj diétnu vzorku z chystanej dosky. Záverom dodajme, že ak sa vám táto „neurotická vízia death metalu“ pozdáva, tak buďte v centre diania a sledujte Facebook kapely (prípadne i dalšie profily). A hlavne … zostaňte Neurotickí!

Odkazy:

https://www.facebook.com/neuroticmachinery/

https://bandzone.cz/neuroticmachinery

https://www.youtube.com/user/NEUROTICSTV

Avatar photo

Autor: Petra

Zdieľaj