Nové videoklipy – VOIVOD, ABORTED, CRYPTOPSY

VOIVOD

Kandaská skvadra VOIVOD by sa v súčasnosti mohla zaradiť už viac k progresívnemu metalovému žánru, aj keď ich thrash metalové korene sa z hudobnej produkcie ešte úplne nevytratili. Dôležité však je, že kapela má naplánované na 21.septembra vydanie dlhohrajúcej dosky s názvom „The Wake“ s podporou vydavateľstva Century Media Records. Títo sci-fi metaloví inovátori aj napriek ich práve prebiehajúcemu európskemu turné zverejnili už druhú skladbu z pripravovanej dosky s titulom „Always Moving“, ku ktorej pripravili aj videoklip (réžia Eric Massicotte a Pierre Duplessis). Počas turné nevynechajú ani Slovensko, a už v utorok ich budete mať šancu vidieť v bratislavskom Randal Klube. Koncert VOIVOD+MAGGOT HEART v Bratislave organizuje Obscure Promotion.

ABORTED + CRYPTOPSY

Neviem či to tak bolo vždy, alebo len v poslednom čase sa death metalu tak náramne darí. Tento rok toho už vyšlo neúrekom a najviac úrodná jeseň je ešte len na ceste. V rámci svojského brutal death metalu Belgičania ABORTED patria k svetovej špičke a po dvoch rokoch so striktnou pravidelnosťou vydávajú nový dlhohrajúci album. Bude niesť názov „TerrorVision“ a vyjde vo vydavateľstve Century Media Records už 21. septembra podobne ako aj VOIVOD. Obludný cover art albumu má na svedomí Par Olofsson (Exodus, Immolation, Immortal) a Svencho s celou svojou skvadrou z tohto obludného diela odkrýva už tretí singel. Zaujímavý videoklip ku skladbe „Vespertine Decay“ si môžete pozrieť nižšie.
Výnimočne technický a výživný death metal tvoria aj Kanaďania CRYPTOPSY. 26.októbra vyjde druhé pokračovanie ich trilógie EP-čiek „The Book of Suffering – Tome II“, ktoré bude obsahovať 4 skladby. Celú produkciu, mix aj mastering má na svedomí samotný gitarista kapely, Chris Donaldson a CRYPTOPSY sú momentálne na „voľnej nohe“, takže tento počin si vydávajú samostatne. Jednou zo skladieb je aj „Sire of Sin“ a páni k nej zbúchali aj videoklip, ktorý vám prinášame na našom webe.

Tieto dve death metalové obludnosti som naschvál ponechala v jednom príspevku, keďže sa už čoskoro vydajú na európske turné spolu s BENIGHTED a CYTOTOXIN. Žiaľ slovenské kluby tentoraz obídu, ale fanúšikovia si môžu spraviť výlet do susedných Čiech, kde Obscure Promotion organizuje hneď dva koncerty.

17.11. Uherské Hradište (Klub Mír)
18.11. Praha (Futurum)

Avatar photo

Autor: Petra

Zdieľaj