Nové single – PIG DESTROYER, HORRENDOUS, STRIKER

PIG DESTROYER

Už ubehlo dlhých šesť rokov, čo tieto americké grindcore zveri vydali dlhohrajúci album. Tento rok prichádzajú PIG DESTROYER v plnej sile s novou nahrávkou nazvanou „Head Cage“, ktorá vyjde u Relapse Records už 7.septembra. Páni nedávno vypustili videoklip ku skladbe „The Torture Fields“, ktorý je už druhým zverejnením videom z nadchádzajúcej dosky hneď po „Army of Cops“.

Gitarista a hlavný ťahúň kapely Scott Hull pridal nasledovný komentár: „Keď som začal písať tento album, povedal som si, ‚absolútne žiadne blastbeaty,‘ chcel som získať odstup od 4/4 taktu. Chcel som napísať niečo, čo by bolo absolútne odlišné. Ale moji spoluhráči s tým neboli úplne stotožnení, tak som sa vrátil k počúvaniu kapiel ako napríklad ASSÜCK a HUMAN REMAINS a im podobným. To je aj dôvodom prečo nahrávka neznie až tak nekonzistentne so zvyškom našej diskografie. Ale dúfajme, že je aspoň trochu viac hlbšia a divnejšia než veci, čo zvyčajne tvoríme.

HORRENDOUS

Death metaloví inovátori HORRENDOUS pokračujú vo svojej plodnej ceste na poli metalu a za necelých 10 rokov vydávajú už štvrtú dlhohrajúcu dosku s názvom „Idol“. Hudba týchto mladíkov z US oslovila vydavateľstvo Season of Mist a nová nahrávka vyjde pod ich značkou už 28.septembra. Po zverejnení prvej skladby z tejto dosky „Soothsayer“, teraz prichádzajú s ďalším singlom „The Idolater“, ktorý si môžete vypočuť nižšie.

Hudobne je táto skladba asi tou najpriamočiarejšou na albume, pokračuje a pridržiava sa viac tradičnej štruktúry skladby so ‚strofami‘ a ‚chórmi‘, v zmysle lepšieho ukotvenia skladby ako sa vyvíja a jemne vybočuje do odlišných hudobných smerov. Hudba a texty sú taktiež úzko prepletené a doplnené zmenami v tóne, tempe a disonancií, a pritom kopírujú dej lyrického príbehu. Vždy som miloval piesne, ktoré sú dokonalým odrazom lyrickej kresby v nich, také, kde je hudba neoddeliteľnou súčasťou „príbehu“ skladby a myslím, že toto je jeden z našich najlepších príkladov niečoho podobného, čo sa nám doposiaľ podarilo vytvoriť.

STRIKER

Mladá kanadská power/heavy metalová kapela STRIKER za svoju krátku existenciu (11 rokov) vydáva už šiesty album v poradí. „Play To Win“ bude na pultoch hudobnín od 26.októbra vďaka vydavateľstvu Record Breaking Records. Chlapci práve vypustili prvý singel z nadchádzajúcej dosky aj s lyric videom a to ku skladbe „Heart Of Lies“, ktoré si môžete vychutnať aj na našom webe.

Avatar photo

Autor: Petra

Zdieľaj