Besna Promotion presents Bipolar Architecture!

Besna Promotion sú koncerty organizované bratislavskou kapelou BESNA, ktorá sa aktuálne venuje písaniu novej hudby. V sobotu 24.2. však predstavia v bratislavskom klube Pink Whale kapelu BIPOLAR ARCHITECTURE sídliacu medzi Istanbulom a Berlínom, ktorá pod značkou Pelagic Records vydala 2.2. svoj druhý album „Metaphysicize“. Nádherne dizonantný stret polčasu rozpadov ľadovcov, polyrytmickej post-rockovej atmosféry a black metalového zavýjania. Spolu s nimi vystúpia progressive metalisti z Novej Dubnice MORNA – držitelia dvoch Rádiohláv, ktorí sa stihli predstaviť aj na festivaloch ako Wacken, či Brutal Assalut a mladučkí NEROFLUXUS, mixujúci alternatívny prog metal s ďalšími post-žánrami.

Sobota 24.2.2024
Pink Whale, Bratislava
Predpredaj 10€, na mieste 12€

Event: https://facebook.com/events/s/besna-promotion-presents-bipol/347230264765422/
Predpredaj: https://goout.net/en/bipolar-architecture+morna+nerofluxus/szfdfww/

⚫️ BIPOLAR ARCHITECTURE [blackened post metal | DE/TR]
Medzinárodné štvormiestne teleso pochádzajúce z Istanbulu a Berlína, odhodlané využiť svoje dlhoročné skúsenosti na tých najťažších hudobných scénach, aby posunuli hranice súčasného metalu. Zmiešaním klasickej death-metalovej agresie so špičkovou produkciou, Bipolar Architecture vytvorili rovnováhu zvuku, ktorý je surový a extrémny, ale aj jemný, rafinovaný a poddajný zároveň. Dva roky po vydaní „Depressionland“, impozantného dlhohrajúceho debutu, ktorý spájal prvky blackened metalu a panoramatickej post-rockovej atmosféry, sú Bipolar Architecture pripravení vypustiť do sveta „Metaphysicize“, ďalšiu evolúciu ich prelomového, žánrovo-definujúceho zvuku!


https://bipolararchitecture.bandcamp.com/album/metaphysicize
https://www.facebook.com/bipolararchitecture/
https://www.instagram.com/bipolararchitecture/

⚫️ MORNA [progressive death metal | SK]
Štvorčlenné prog-metalové zoskupenie z Novej Dubnice má na konte už tri albumy, ktorými dokazuje slovenskej metalovej scéne, že temný growlujúci death-metal, ambientné rozľahlé scenérie či progresívne vybrnkávačky s čistým spevom idú spolu ruka v ruke a dajú sa pútavo kombinovať. Morna získala za svoje tri albumy tri nominácie RHA, pričom dve nominácie na album roka za nahravky “Nuisance” a “Sentient Cultist” premenila na výhru v kategórii Hard&Heavy. Svojím koncertným prevedením to Morna dotiahla napr. na festivaly ako Wacken, Brutal Assault a za 10 rokov od vydania albumu “A Tale of Woe” si našla fanúšikov po celom Slovensku a Česku.


https://www.facebook.com/Mornaband
https://www.instagram.com/mornaband

⚫️ NEROFLUXUS [alternative prog metal | SK]

Nová krv na bratislavskej metalovej scéne pozostávajúca aj z členov kapiel ako Seks alebo Junkfish. Mladý, nespútaný alternatívny prog metal, ktorý experimentuje aj ďalšími post-žánrami hudby a vytvára tak vskutku originálnu paletu zvukov.


https://www.instagram.com/neroflxs.band
https://nerofluxus.bandcamp.com/track/mockingjaw

Tlačová správa Besna Promotion

Avatar photo

Autor: Mrtvolka

Zdieľaj