Winter Pagan Feast – nový mini festival v Bratislave!

Thunder Art booking prichádza s prvým ročníkom klubového minifestivalu s názvom Winter Pagan Feast. Ako napovedá názov, pôjde o akciu, ktorá bude zameraná na rôzne hudobné žánre, ktoré sa tematicky venujú predkresťanskému odkazu z rôznych kútov Európy, ale aj celého sveta. „Chceme vytvoriť udalosť, ktorá bude svojou multižánrovosťou a otvoreným prístupom prezentovať rôznorodosť a zároveň spoločný odkaz pohanského náboženstva, animizmu a rôznych foriem predkresťanských kultov Európy, ale aj celého sveta“

Na prvom ročníku sa predstaví niekoľko zahraničných kapiel a ako headliner budú Heimdalls Wacht z Nemecka. Kultová pagan/black metalová zostava. V hudbe Heimdalls Wacht sa prelína melancholická atmosféra s epickými melódiami a mysticizmom. Začiatkom decembra im vyšiel u dobre známeho nemeckého vydavateľstva Trollzorn album s názvom Mystagogie – Lieder voll Ewigkei. Kapela týmto oslávi aj 20 rokov svojej existencie a tešiť sa môžete na viac ako hodinový setlist.

Ďalším zahraničným hosťom bude folk metalová stálica z Poľska Merkfolk. Po veľmi úspešnej spolupráci a predchádzajúcich koncertoch s kapelou Mekrfolk sme sa rozhodli pozvať ich Winter Pagan Feast. Táto poľská partia oslávila tento rok desiate výročie aktívnym koncertovaním s albumom Echo z roku 2020. Chytľavé ľudové melódie, tvrdé riffy a growl charizmatickej speváčky Agáty rozhýbu do tanca, či poga takmer každého.

Poslednou kapelou spoza hraníc bude nový objav na neofolkovej scéne pod názvom Ďyvina. Toto zaujímavé zoskupenie z Ostravy kombinuje ľudové melódie a world-music, pričom vo svojich textoch využíva medzislovanský jazyk. Ďyvina tento rok vydala svoj debutový album s názvom Duše, z ktorého odohrá väčšinu zo svojho setlistu. O kapele, medzislovančine a ďalších zaujímavých veciach sa môžete dočítať v rozhovore na webe Bes webzine z roku 2021.

Domácu scénu bude na našom festivale reprezentovať jeden z najlepších zástupcov pagan/black metalu na Slovensku. Je ňou kapela Krajiny Hmly, ktorá svoju naturisticko-pohanskú lyriku sprevádza melodickými riffmi inšpirovanými starou školou švédskeho death metalu. V roku 2022 im vyšiel album s názvom Cez ostrie skál s nádherným cover-artom od známeho slovenského grafika Svjatogora. Krajiny Hmly sa postupne dostávajú medzi populárne kapely domáceho undergoundu a v nedávnom rozhovore ich hudbu vyzdvihol aj hlavný mozog Malokarpatan – Adam.

Zostavu uzatvára levická kapela Achsar, ktorá po deviatich rokoch vydala druhý full album s názvom Legends. Od folk metalu k melodicým riffom a epicko-výpravným aranžmá – tak by sme mohli charakterizovať hudbu Achsar. Pri novom albume si mnoho fanúšikov severského pagan metalu istotne vybaví prvé albumy Enisferum. Achsar si však hudbu robia po svojom a takisto vydali aj album Legends – vlastným nákladom. Táto kapela si jednoznačne zaslúži pozornosť a presvedčia vás o tom aj na Winter Pagan Feast I.

Kedy: 13. 1. 2024
Kde: Bratislava, Randal klub
Vstupné: prvých 50 lístkov = 20€, po vypredaní 22€, na mieste 25€
Facebook event: https://www.facebook.com/events/708850804458096
Lístky v predpredaji: https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/winter-pagan-feast-i-2024-01-13/

Tlačová správa Thunder Art Booking

Avatar photo

Autor: Mrtvolka

Zdieľaj