Recenzia – We Still Here – Drowning – 2023

Blúdenie po bandcampe sa niekedy naozaj vyplatí. Nedávno som narazil na trojskladbové EP mne doteraz neznámej kapely We Still Here a čakalo ma veľké prekvapenie. Samozrejme pozitívne, o negatívnych hudobných prekvapeniach sa mi písať nechce.

Kapela We Still Here doteraz vydala len album Unbroken (2020), ale ten je hudobne viac deathmetalovejší ako recenzované EP, ktoré je oveľa melodickejšie a metalcoreovejšie. V každom prípade sa oplatí počúvať aj starší album, pretože je to svieža a pestrá melo-deathmetalová nahrávka.

Na novom EP Drowning ma v prvom rade zaujali vokály. Niekoľko death metalových polôh, niekoľko melodických, vokálne linky sa prepletajú, dopĺňajú, niekedy idú naraz rovnaký text, niekedy každý niečo iné. Je z toho pestrá zmes a refrény sú poriadne chytľavé a výrazné. Nutne treba poznamenať, že všetky sú veľmi kvalitné, žiadne falošné tóny ani trápne, prípadne presladené momenty sa nekonajú.

Gitarové riffy (ale aj celkovo inštrumentálna stránka) pripomenú žánrové klenoty Whoracle a Colony švédskych majstrov In Flames. Skladby majú skvelý spád a fungujú od začiatku do konca. Určite by sa našlo mnoho motívov, ktoré by sa dali identifikovať ako nie príliš originálne, ale komu to vadí, keď sú tak výborne urobené.

Drowning sa pohybuje na hranici melodického death metalu a metalcoru. Inštrumentálne silno ovplyvnený vyššie spomínanými albumami z druhej polovice 90-tych rokov, do toho pestrá zmes kvalitných vokálov, množstvo melódií a skvelých harmónií. Nahrávku som vždy otočil niekoľkokrát po sebe, tie tri skladby sú skrátka málo.

Kontakt:
https://westillhere.bandcamp.com
https://www.facebook.com/WeStillHereBand/

Avatar photo

Autor: Nihil

Zdieľaj