Angelus Fest opäť otvorí svoje brány 11.6.2022 v Banskej Bystrici!

Po vydarenom prvom ročníku benefičného metalového festivalu Angelus Fest, na ktorom vystúpilo 8 kapiel na čele s DOOMAS, RAMCHAT či ABSTRACT a na vstupnom sa podarilo vyzbierať takmer 4.000€ pre OZ Onkológia BB, sú už v plnom prúde prípravy na ročník druhý – Angelus Fest 2022. Uskutoční sa opäť na banskobystrickom amfiteátri a fanúšikovia sa 11.6.2022 môžu tešiť na vystúpenia 10 výborných slovenských kapiel rôznych metalových štýlov.

To, že zostava bude žánrovo naozaj pestrá, je zrejmé už podľa názvov prvých 7 skupín, ktoré organizátori doteraz zverejnili:

Prvým headlinerom je svätojurská trojica ČAD, teda kapela, ktorá na nás pred nedávnom „vypustila Medvede“ a v pracovnej náplni má urážanie hudby v štýle „violence-thrash“. 😊 Veľkým lákadlom pre fanúšikov bude banskobystrická death-metalová legenda PYOPOESY, ktorá sa vracia po dlhšej dobe na pódium so špeciálnou show a prekvapením, ako aj Martinčania LUNATIC GODS a ich vynikajúci black-folk metal so slovenskými textami (je viac než pravdepodobné, že počas ich vystúpenia premiérovo zaznejú novinky z pripravovaného albumu Vresovrenie). Atmosferický metal najvyššej kvality predvedú APRIL WEEPS z Dunajskej Stredy, ktorí majú skúsenosti aj s vystúpením na legendárnom festivale Wacken a aktuálne tiež usilovne pracujú na nových skladbách. Zvolenčania DEMONIC-EYED vydali minulý rok svoj tretí album a ich energický „scrap-metalový“ set si naozaj netreba nechať ujsť! Energiou nabijú fanúšikov aj mladíci AS THEY RISE z Nitry a ich skvelý nadupaný metalcore/djent. Pestrú zostavu nateraz uzatvára stálica slovenskej progresívnej rock/metalovej scény – kapela CASTAWAY z Bratislavy. Ich sofistikované riffy a melódie sú pastvou pre uši a v rámci aktuálnej zostavy Angelus Festu tak trochu aj oddychom od extrémnejších metalových žánrov… 😊

Okrem bohatého hudobného programu organizátori sľubujú aj vylepšenia areálu (väčšie pódium, viac slnečníkov a výčapov, vratné poháre a tričká s logom festivalu a pod) a samozrejme bude opäť celý výťažok z podujatia venovaný na dobročinné účely.

Viac informácií je možné nájsť na oficiálnom webe aj FB Angelus Festu:

www.angelusfest.com

https://www.facebook.com/angelusfestbb

FB udalosť: https://www.facebook.com/events/683900442584844

Tlačová správa Angelus Fest

 

Avatar photo

Autor: Mrtvolka

Zdieľaj