V Bratislave odohrá už v piatok grécky black metal Rotting Christ a slovenský Doomas!

Hoci v momentálnej situácii sa koncerty skôr presúvajú alebo rušia, prichádza príjemné prekvapenie. Z horúceho Grécka, jednej z kolísok starých božstiev, 19. novembra do bratislavského Randalu zavítajú jedni z európskych blackmetalových bohov. Reč je o ROTTING CHRIST. Support budú tejto legende robiť naši domáci obľúbenci DOOMAS. Rotting Christ v čase vzniku v roku 1987 patrili v domovskom regióne medzi prvých pionierov, čo sa týka kapiel tvrdých žánrov. Zároveň svojou tvorbou, ktorá bola najskôr grindcoreovo ladená a neskôr prešla do gothic metalu a black metalu, udali zvukový vzor, akým sa v 90. rokoch minulého storočia riadila celá grécka blackmetalová scéna.

Tieto legendy fungujú už viac ako tridsať rokov a patria medzi najdlhšie existujúce blackmetalové zoskupenia. Základnými kameňmi kapely sú súrodenci Sakis Tolis (vokály, gitara) a Themis Tolis (bicie), ktorí sú nemennou stálicou zloženia od vzniku až do teraz. Zvyšok posledné tri roky dopĺňajú basgitarista Kostas Heliotis a gitarista Kostis Foukarakis. Doposiaľ majú Rotting Christ na konte trinásť štúdiových albumov, z ktorých zatiaľ posledný vyšiel v roku 2019 pod názvom The Heretics. Okrem nich za svoju kariéru urobili aj množstvo EP, DVD, rôznych kompilácií a vydali knihu mapujúcu históriu kapely Non Serviam: The Official Story Of Rotting Christ, ktorá vyšla v roku 2018 a je dostupná v niekoľkých jazykoch, okrem iných aj v češtine. Ich koncertné vystúpenia sa v posledných rokoch vypracovali k dokonalému zážitku a ich klubové koncerty sú intenzívnejšie ako kedykoľvek predtým. Rotting Christ sú v súčasnosti vo vrcholnej forme, čo potvrdzujú reakcie nadšených fanúšikov z celého sveta.

Predskokanov gréckym legendám bude robiť tá naša doommetalová Doomas na čele s otcom najväčšieho slovenského festivalu extrémneho metalu Gothoom Peťom Beťkom. Kapela vznikla v roku 2006 a odvtedy už dosiahla mnoho úspechov nielen na našom území, ale aj vo svete. Doomas majú na konte dva štúdiové albumy, z ktorých zatiaľ posledný vyšiel v roku 2015 pod názvom La Muerte. Ich najaktuálnejším počinom je EP z roku 2019 Portal.


Informácie:

ROTTING CHRIST, DOOMAS
19. november 2021
Randal, Bratislava
FB udalosť
Vstupenky

Tlačová správa

Avatar photo

Autor: Mrtvolka

Zdieľaj