Rozhovor – Sinner Self – Každý z nás počúva rôznych, no aj podobných interpretov a hudobné žánre. Snažíme sa navzájom inšpirovať…

V Košiciach to odjakživa žije hudbou. Nie je teda žiadnym prekvapením, že tu vznikajú nové kapely, často aj modernejšieho razenia, ktoré avšak dokážu zaujať. Jednou z tých mladších je aj Sinner Self. Veľa o nich nie je známe, takže vám ich trochu predstavíme v našom rozhovore. Za svoje pomerne krátke pôsobenie sa im podarilo okrem iného dostať napríklad aj druhého kola v ankete Rádia_FM ako objav roka 2020. Čo má táto skupina v pláne a čo všetko už stihli sa dozviete v našom rozhovore so spevákom Borisom.

Začnime takou tou klasikou, čiže kde, kedy, ako sa dala kapela dohromady? Ako je vaša kapela zložená? Ak máte nejaký príbeh, ako ste sa dali dohromady, sem s ním.

Ahoj/te, kapela bola založená v lete roku 2019. Projekt rozbehol Rado (klávesy) spolu s členmi z bývalých kapiel, s ktorými bol spokojný. Úplne prvé zloženie sa skladalo z nasledujúcich členov: Rado (klávesy), Kyjo (scream), Oli (gitara), Milan (basa) a Samo (bicie). Po nejakom čase nastala na mieste bubeníka výmena, pretože sa Samo sťahoval do Čiech. Jeho miesto prevzal Paťo, ktorý hrá v kapele dodnes. Následne som kapelu doplnil ja (Boris), ako druhý screamer. Všetci členovia kapely až na mňa sú z KE, ja osobne som sa ku chalanom a kapele dostal pomocou inzerátu na bazoši, na ktorý zareagoval Rado. Vo februári minulého roka nastala ďalšia zmena, a to na mieste basáka. Milana nahradil Kili. Zostava kapely odvtedy zostala nezmenená a skladá sa z nasledujúcich členov: Boris (scream), Kyjo (scream), Oli (gitara), Rado (klávesy), Kili (basa) a Paťo (bicie).

Ďalšia otázka je tiež viac menej klasická, ale aby ľudia mali akú takú predstavu, akú škatuľku hráte? Aké majú členovia Sinner Self hudobné preferencie? Počúvate všetci jeden podobný štýl, alebo niekto z vás počúva aj inú tvorbu? Ovplyvňuje vás hudba, ktorú počúvate aj v rámci vášho procesu tvorby hudby?

Na otázku akú „škatuľku“ hráme by sa teoreticky dalo odpovedať metalcore s dotykom deathcore-u. Prečo teoreticky? Pretože neviem presne určiť aký žáner hráme. To nech si určí každý poslucháč sám. Každý z nás počúva rôznych, no aj podobných interpretov a hudobné žánre. Snažíme sa navzájom inšpirovať a dávať do našej tvorby vždy niečo svoje a nové. Tu niekedy nastáva problém, pretože každý z nás má iný „vkus“. Vždy sa však snažíme nájsť kompromis, aby bol s tvorbou každý spokojný. Čo sa týka jednotlivých interpretov, tak na našej IG page (@sinnerself) sme nedávno pridali post s fotkami členov, na ktorých sú pridané naše obľúbené albumy. Ak sa chceš dozvedieť, o akých interpretov ide, určite hoď očkom po našej IG page. ;).

Oficiálne ste vydali ako poslednú skladbu singel „Last time“ v novembri 2020. Máte už nachystané aj ďalšie skladby? Plánujete vydať EP, alebo máte dostatok materiálu rovno na plnohodnotný album?

V šuplíku už máme pripravený jeden singel, ktorého vydanie sme už avizovali, no žiaľ ešte neupresnili. Situácia s koronavírusom nám komplikuje plány a tak je veľmi odvážne si dávať dlhodobé termíny. Snažíme sa v rámci pracovných povinností a dostupného voľného času urobiť čo najviac pre to, aby sme vydali EP (1 singel + 2 songy), a to čo najskôr.

Kto vám robil logo a fotografie? Máte tieto stránky podchytené veľmi dobre :)

O logo sa nám postaral Alan z @almanc.designs a čo sa týka fotografií, tak tie fotil prevažne Mišo z @wec.photos. Ak potrebuješ grafiku alebo fotky, určite kontaktuj týchto ľudí.

Ako ste na tom čo sa týka textov? Robí ich niekto z vás? Aké sú vaše texty tematicky a akými témami sa chcete do budúcna zaoberať? Sú pre vás texty dôležité a tvoria súčasť celku, alebo im neprikladáte až takú váhu.

Texty si píšeme sami. Konkrétne ich tvorbu máme rozdelenú medzi mňa a Kyja. Témy sa líšia podľa toho,  na čo sme mali momentálne chuť, čo sa tvorby týka. To, že sme sa textovo ale aj muzikantsky ako celok stále hľadali sa mierne odrazilo aj na textoch a voľbe témy. Plánované veci do budúcnosti veľmi prezrádzať nebudem. Určitú predstavu už máme, no ešte nie kompletne ucelená. Pri písaní sa obaja z nás snažíme napísať čo najlepší text, ktorý naznačí a podporí celkovú myšlienku/tému songu. Pevne verím, že sa v našich textoch ľudia nájdu, prípadne ich prinútia zamyslieť sa.

Boli ste nominovaní ako „Objav roka 2020“ v prestížnej súťaži Rádia FM – Radio Head Awards. Týmto vám gratulujem a držím palce. Dostali ste sa aj do ďalšieho kola. Proti akým kapelám stojíte? Ste jedinou žánrovou kapelou v tejto súťaži, alebo

ste sa tu ocitli aj s ďalšími štýlovo podobnými kapelami?

Ďakujeme veľmi pekne. Prišlo to celé znikadiaľ a ľudia nám ukázali podporu tým, že nás posunuli medzi 5 interpretov, ktorí postúpili do druhého kola. V hlasovaní stojíme proti nasledujúcim postupujúcim: Duch, Nina Kohoutová, Timea a Varkocs. Žánrovo sme jediný celok zastupujúci „tvrdšiu hudbu“.

Zoberme si to len tak hypoteticky, že by ste vyhrali spomínanú anketu Rádia_FM. Bolo by to pre vás motivačné? Čo by pre vás výhra znamenala?

Motivačný je pre nás už len fakt, že sme sa v danom hlasovaní dostali tak ďaleko. To samo o sebe pokladáme za veľký úspech vzhľadom na to, za akých obmedzených podmienok kapela dlhodobejšie funguje. Výhra v Radio Head Awards by bola jednoznačne skvelá a osobne si ani neviem predstaviť aký dopad by výhra v tejto ankete na nás mala. Bola by to pocta a úspech nielen pre kapelu ako celok ale aj pre každého z nás.

Má niekto z členov Sinner Self aj predchádzajúce skúsenosti v iných kapelách, alebo je pre všetkých Sinner Self prvá kapela?

Každý z členov kapely, už pred tým niekde hral. Tento projekt vznikol ako zlepec voľne dostupných ľudí, ktorí sa vo voľnom čase venujú hudbe.

Ako ste na tom s koncertnou činnosťou? Kde ste už hrali, aké boli ohlasy na vaše vystúpenia a chystáte sa potom, ako toto všetko pominie koncertovať? Máte nejaký festival, prípadne klub, kde by ste si chceli niekedy zahrať?

Vzhľadom na danú situáciu s koronavírusom je naše koncertovanie pozastavené na neurčito. Posledný koncert sa nám podarilo odohrať s Abyss Above v Collosseu (KE) začiatkom augusta 2020. Tento koncert bol takým „splneným snom“ pre niektorých z nás, pretože sme si niekedy chceli zahrať v Colle na hlavnom stage-i. Kým situácia nebola tak zlá, tak sa nám celkovo podarilo tri krát si zahrať v Košiciach (777, Cassbar a Collosseum), raz v Prešove (Fester) a dokonca raz v Brne (Melodka). Myslím si, že mať možnosť hrať na rôznych miestach je motiváciou nejedného hudobníka.

Ste trochu mladšia kapela, ako momentálne vnímate vašu pozíciu na scéne a udržiavate s nejakou kapelou z Košíc, alebo Prešova dobré vzťahy?

Povedal by som, že naša „pozícia na scéne“ je neutrálna. Máme na čom pracovať a čo zlepšovať. Čo sa týka vzťahov s inými kapelami, tak výborné vzťahy udržiavame s kapelou Abyss Above z Prešova a takisto aj s kapelou Smokedrop z Košíc.

Ďakujem vám za rozhovor a držím palce o necelý mesiac v súťaži Rádia_FM, prajem samozrejme aj do budúcna veľa úspechov. Máte nejaké posledné slová, prípadne odkaz?

Za rozhovor takisto ďakujeme a dúfame, že sa nám podarí vyhrať. Čítateľom takisto chceme odkázať jedno veľké ĎAKUJEME za každý hlas, či už v prvom alebo druhom kole ankety. Na záver sa chcem poďakovať za priestor a za každý follow na Spotify alebo našich sociálnych sieťach [https://linktr.ee/SinnerSelf]. Peace. 😊

Kontakty

https://www.facebook.com/sinnerself
https://www.instagram.com/sinnerself/

https://distrokid.com/hyperfollow/sinnerself/final-judgement?fbclid=IwAR1gP_DsbHFm2WKDqY6TfNGfoxWZyDrXldwavcAGiyIgcvQmzbrB6G3QkCw

Použité fotografie – Facebook Sinner Self

Avatar photo

Autor: Mrtvolka

Zdieľaj