Vladimír Pavelka už čoskoro vydá svoje Spomienky!

Ak v tomto období nemáte náladu na šialené rýchle bicie a gitary, či ťaživé ostré rify, tento projekt sa vám zaručene bude páčiť. Vladimír Pavelka, prichádza totiž s novinkou nazvanou „Spomienky“. Ide o inštrumentálne skladby, plné rôznych nálad a príbehov z jeho detstva. Hoci je Vladimír zaneprázdnený hlavne v kapelách Cult of Fire a Death Karma, súčasná doba mu umožnila nahrať toto, na slovenské pomery neštandardné dielo. Na nahrávaní sa zúčastnili ako hostia na bicích Miroslav z Malokarpatanu, Algoru a Kroloku a na Djembe Peter Bubák z Obšaru a Piňazi de?. Ide teda v podstate o slovenský projekt. Viac k tejto sólovke prezrádza Vladimír:

„Prvé skladby som zložil už v roku 2012, ale kvôli vyťaženiu v kapelách Cult Of Fire a Death Karma som projekt nedokončil. Správny čas nastal až v r.2016, kedy som nahral dvoj skladbové EP „Pod Nočným Závojom“ , ktoré vyšlo na 7″ vinyle. Nasledoval singel Aprilis. Po vydaní dvojalbumu Moksha/Nirvana pre Cult Of Fire, som už mal dostatok času na celkovú prípravu a s tým spojenú návštevu miest, o ktorých sú jednotlivé skladby. Na týchto miestach som nahral autentické zvuky zvierat a prírody. Tak vznikol album „Spomienky“. Album je o mojom šťastnom detstve, ktoré som prežíval u starých rodičov na dedine. Skladby opisujú moje bežné detské radosti – hru zo zvieratami na dvore, chytanie rýb do rúk v potoku, stavanie hrádzí z blata, alebo stáčanie medu s dedom v jeho úľoch, kúpanie sa vo vodnej nádrži Dubník, výlety na Čachtický hrad… Bola to krásna časť môjho života a tú som sa snažil opísať hudbou.  Užite si to.“

Takže ak sa tiež chcete „pozrieť“ na miesta, ktoré Vladovi prirástli k srdcu, vyberte sa spolu s ním už 26.2. do krajiny spomienok v okolí Čachtického hradu a do ďalších zákutí tohto kraju. Album vyjde digitálne na Bandcampe, alebo si ho môžete zakúpiť aj vo fyzickej kópii. Viac informácii nájdete nižšie.

Album:

Vladimír Pavelka – Spomienky

Autor:

Hudba – Vladimír Pavelka (Cult Of Fire, Death Karma …)
Všetky autentické zvuky prírody nahral Vladimír Pavelka

Track list:

  1. Rána
  2. Detské hry
  3. Dedov vodný mlyn
  4. Kostolník
  5. Poobedný odpočinok
  6. Túra na Čachtický hrad
  7. Výhľad do okolia
  8. Stáčanie medu

Spolupráca:

Bicie – Miroslav (Algor, Malokarpatan, Krolok)
Djembe – Peter Bubák (Obšar, Piňazi de?)
Layout – Marek Slavíček
Mastering – Zdeněk Šikýř / Vladimír Pavelka

Dátum vydania:

26.2.2021

Formát:

Digipack CD, LTD LP Clear, LP Black,

DIGITAL: www.beyond-eyes.bandcamp.com

Distribúcia:

www.beyondeyesshop.com

Facebook:

www.facebook.com/vladimirpavelkaofficial

Už zverejnené skladby na Youtube:

Avatar photo

Autor: Mrtvolka

Zdieľaj