Singlová prietrž mračien

Tak a piatok je tu. Niektorí to berieme s rezervou, pretože nás ešte aj tak čaká niekoľko „príjemne“ strávených hodín u chlebodarcov, čo ale nemení nič na tom, že si môžeme spríjemniť chvíľku čerstvou muzikou. Tak si prebehnime 5 (viac-menej) noviniek.

Po niekoľkých týždňoch sa opäť ozvala holandská mlátička Asphyx. Nový album Necroceros vychádza 22. januára u Century Media, ale po klipovke Botox Implosion, teraz prichádza rad na lyric video ku skladbe Knights Templar Stand.

Presne v ten istý deň, kedy vychádza nový Asphyx, sa na svet dostane aj album nesúci meno Leviathan od Švédov Therion. Zhruba pred mesiacom kapela (resp. label Nuclear Blast) zverejnila lyric video k titulnej skladbe. No a dnes tu máme video k Die Wellen der Zeit.

Nový album Moonspell Hermitage, sa k nám dostane síce až 26. februára u Napalm Records, ale kapela k nemu podnikla promo vo forme druhého klipu. Po The Greater Good (na ktorom si cenzori zgustli, aj keď ja osobne neviem veľmi prečo, sú aj iné veci ktoré by si zaslúžili taký tvrdý prístup, ale to je na inú tému…) Portugalci predstavujú Common Prayers.

Teraz zabrdnem do trochu melodickejších vôd. V septembri vydala legenda NWOBHM Raven svoj štrnásty radový album Metal City. No a práve z neho pochádza klip ku skladbe Not So Easy.

Nakoniec sa obzriem o niekoľko týždňov, či mesiacov dozadu. Dôvod je prostý. Švajčiari Messiah sa vrátili po dlhých 26 rokoch s novým albumom Fracmont (pre mňa jedným z vrcholov tohto roka) a príde mi, že je nejako prehliadaný. Ku skladbe Morte Al Dente si kapela pripravila ešte v lete lyric video a ak vás minulo, tak teraz môžete napraviť krivdu.

Avatar photo

Autor: Mrkva

Zdieľaj