Pharmacist – Medical Renditions of Grinding Decomposition – Bizarre Leprous Production, 2020

Už, už to vyzeralo, že budem mať pre dnešok na patológií padla. Lenže tesne pred záverečnou mi priviezli nového „pacienta“. Hodili mi ho na stôl. Rozopínam spacák na večnosť a z jeho útrob sa na mňa usmieva celkom dosť poškodený výraz kedysi zmyselnej tváre. Povzdychnem si a dám sa do práce. Vyťahujem sadu chirurgického náčinia a začínam moju symfóniu chorobomyselných. Pristihnem sa, ako pozerám do jamiek, ktoré možno ešte nedávno vypĺňali oči. A čo čert nechcel, preskočila medzi nami iskra. Vzťahy medzi pacientmi a lekármi sú neprípustné, ale kto to komu povie?

No, snáď vás tento jemne nekrofilný úvod neodradil. Ale tak ako sa môj doktor „Dellamorte Dellamore“ zahľadel do prázdnych očí svojho pracovného materiálu, tak nejako podobne som si ja našiel cestu ku kapele Pharmacist. Táto dvojčlenná banda/projekt je vlastne celkom novým pojmom na goregrindovej scéne a pochádza z Japonska. Aj keď teda Pharmacist (Kyrylo Stefanskyi… gitara, basa, spev) má v rodnom liste uvedenú Ukrajinu, ale aktuálne žije v Japonsku a druhú polovicu tvorí Japonec, s pseudonymom Therapeutist. Táto dvojka priviedla meno Pharmacist k životu iba tento rok a už má za sebou demo Forensic Pathology Jurisprudence, Ep totožného názvu a aktuálne fullko Medical Renditions of Grinding Decomposition. A keď som nahliadol na ich facebookovú stránku, tak onedlho sa dočkáme aj splitiek s Egggore, First Days of Humanity a Golem of Gore. Len tak ďalej.

Čo ma tak na Pharmacist zaujalo? V prvom rade, ak sa pozriete na krásne nechutný obal, tak vám musia vyskočiť hneď na myseľ staré prasačiny od Carcass a Pathologist. Ak nie, je s vami niečo v neporiadku. Práve prelínanie týchto dvoch kultových veličín sa nesmierne podpísalo na celkovom znení kapely. Pathologist sú zrejme už nadobro uložení vo formaldehyde a aktuálna podoba Carcass je už priveľmi vzdialená od toho, čím si vydobyli kultový status pred x rokmi (nemám nič proti ich melodickému death metalu, ale vyvárať donekonečna Heartwork je už také, no… ale na album som zvedavý). A tak mi neskutočne dobre ulahodila aktuálna placka zo zeme vychádzajúceho slnka. Asi nie tak mojim kolegom v práci, pretože točiť to niekoľko dní na nočnej môže pre nezasvätených pôsobiť rušivo (môj zlovestný smiech v pozadí…). Kapela sa vyvarovala nejakej zbytočnej vaty (rôzne intrá vystrihnuté z hororov, čvachtanie krvi atď.) a plne sa sústredili na hudobný prejav. Ak sa pozriete na celkovú stopáž, ktorá má vyše ¾ hodiny a väčšina skladieb sa pohybuje od 5 minút vyššie, tak si možno poviete, že je to príliš veľa na goregrindovú kapelu. Ale poviem vám tajomstvo – NIE JE! Pokojne by som prijal ešte nejaké minútky navyše. Tak je to dobré. Ak si myslíte, že goregrind je iba úplný bordel, kde neviete naraziť na nejaké záchytné chytľavé body, tak odporúčam Gardening on Human Soils, Gastronomic Spoiled Courage, Corporal Colophony Nectar alebo Fumes of Exhumation. Brutálne, valivé, nechutné, ale zároveň melodické a zapamätateľné pasáže. Samozrejme, že zaujímavé veci nájdete v každej skladbe. Pharmacist síce neobjavujú novú Ameriku, ale predkladajú patologický goregrind v tak dokonalej podobe, v akej som ho už veľmi dlho nepočul.

Zvuková stránka vôbec nekríva za obsahovou. Drží si stále ten buldozérový tlak, ako staré nechuťárny od liverpoolskej zdochliny, ale v krásne čitateľnom prevedení, čo mojim ušiam lahodí a tvárim sa pritom laškovne, ako keď som kedysi po zlomenine nohy chodil na rehabilitáciu do vírivky.

Každý rok objavujem kvantum kapiel, ale iba málo z nich môžem považovať za skutočné objavy. Väčšinou na nich narazím náhodou niekde na koncerte, ale pretože tento rok je taký, aký je, tak sa mi akosi doteraz nie a nie pošťastiť. Túto medzeru v mojom vnímaní našťastie vyplnili až v treťom kvartáli Pharmacist a ja som im za to od mojej aorty nesmierne vďačný.

 

Aby ste si boli istí, že neklamem:

FB Pharmacisthttps://www.facebook.com/pharmacistgore/

Merchhttps://www.facebook.com/BizarreLeprousProductionCz/

Avatar photo

Autor: Mrkva

Zdieľaj