Koncertná sobota 12.9.2020 na Slovensku!

Túto sobotu sa roztrhlo vrece s koncertami po celom Slovensku. Rozhodla som sa preto urobiť súhrnný článok venovaný všetkým koncertom, o ktorých viem, že sa odohrajú sobotu. Ak som na nejaký zabudla, tak sa ospravedlňujem. Začnem od východu na západ.

PREŠOV
Gloom (krst albumu Awaken) + Alter Ego / Temple
TAK A JE TO TU! Sme veľmi radi, že s Vami môžeme osláviť vydanie nášho tretieho albumu AWAKEN. Celé leto, jeseň a zimu sme pilne v štúdiu pracovali na jeho zrode nielen my, ale aj viacero šikovných a inšpiratívnych ľudí, za čo im patrí veľká vďaka. Slovíčko Awaken môžeme voľne preložiť ako prebudiť sa, precitnúť, tak veríme, že s vami v tento večer precitneme a užijeme si ho všetci naplno.

Ako naši hostia sa predstavia dve prešovské kapely. Prvou z nich je kapela ALTER EGO, ktorí pred časom vydali svoj debutový album „Back To Rock & Roll. Nadupaný rock´n´roll s odkazom na 70´predvedú aj v tento večer.

Ďalší hostia, ktorých sme si na náš krst pozvali, kapela TEMPLE je prešovskému publiku dobre známa ako progressive metalová kapela. Na scéne už funguje nejaký ten čas, pričom má na svojom konte skvelý debut s názvom „Contrasting Emotions“. Metaloví fans progresívne ladených kapiel si určite prídu na svoje.

LINEUP:
ALTER EGO – Hard Rock (Prešov)
fb: https://www.facebook.com/alteregopresov
YouTube:

TEMPLE – Progressive Metal (Prešov)
fb: https://www.facebook.com/TempleMusicOfficial
YouTube:

GLOOM – Gothic Rock/Metal (Sabinov / Prešov)
fb: https://www.facebook.com/gloomslovakia/
YouTube:

Nový singel „Everything Ends“: https://www.youtube.com/watch?v=wiir9d0UDvI

Oficiálne vyjde album „Awaken“ 8. 4. 2020 pod labelom Slovak Metal Army no fyzické cd spolu s ďalším merchom budeme mať pre našich najvernejších pripravené už na krste.
Tešíme sa na Vás! Navždy Váš Gloom!

HARMONOGRAM V DEŇ KONCERTU:
15:00 Otvorenie Baru a Terasy
18:00 Otvorenie Skladu Hudby
19:00 Alter Ego
20:00 Temple
21:00 Gloom
Po koncerte autogramiáda. Stromoradie Bar a terasa budú otvorené do 2:00.
Miesto: STROMORADIE, PREŠOV
VSTUP: 5 €
FB EVENT: https://www.facebook.com/events/254340132425439/


LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ
Vendeta / Realms Of Chaos
VENDETA
VENDETA – hrajú klasický thrash od podlahy, s odkazom na samotného Petrozzu, ktorý nepotrebuje zbytočný komentár… a to, že naživo im to hrá dokonale, sa presvedčíte v Riders-Clube.
https://www.facebook.com/VENDETA-565901866759810/

REALMS OF CHAOS
REALMS OF CHAOS – extrémny, nekompromisný, rýchly a technický, to sú najvýstižnejšie atribúty pre death metal, aký títo páni produkujú. Ostrá death metalová nálož a povinnosť pre fanúšikov Morbid Angel, Hate Eternal, Nile.
https://www.facebook.com/RealmsOfChaosSVK/

Miesto: Riders Club, Liptovský Mikuláš
Vstup 4€
Začiatok 19:30 (akcia končí o 22:00)
FB Event: https://www.facebook.com/events/392395395066818/


RUŽOMBEROK – ANI NECHOĎ FEST 9
Ani nechoď sa tento rok uskutoční opäť v Čutkovskej doline a veľmi nás to teší! V tomto ročnom období (ak aj prídete:) netreba zabudnúť na bundu, možno aj dve!
Celé podujatie sa uskutoční za prísnych hygienických opatrení Nezabudnúť na rúška – budete ich podľa nových nariadení potrebovať aj vo vonkajších priestoroch. Buďme k sebe ohľaduplní.
HĽADÁME DOBROVOĽNÍKOV, TAKŽE AK MÁTE ZÁUJEM HLÁSTE SA. Budeme mať pre Vás aj odmenu.

LINE UP:
12:00 Džuki
13:00 TOME and the Band
14:00 Jokolini a priatelia
15:00 Acetón
16:00 OMP
17:00 Edgar
18:00 Ataraxia
19:00 Jób
20:30 FVLCRVM
22:00 Original Reborn

MODERÁTOR: Jokolini

SPRIEVODNÉ PODUJATIA:
– Prehliadka hand-made výrobkov šikovných lokálnych výrobcov – Varenie sójového gulášu (festival je zároveň benefíciou pre útulok na bielom potoku) – Súťaže – Maľovanie na tvár a kreatívne dielničky pre deti s Handiliou.

SPONZORI a PARTNERI (Všetkým ďakujeme!):
– Ministerstvo kultúry SR – U dobrého Pastiera – Koliba Fatranka – MAS Dolný Liptov – TITAN-Tatraplast, s.r.o. – Handilia – TRI CHILLI FARM – DANCE GALAXY

ORGANIZÁTOR FESTIVALU:
Občianske združenie PLEJÁDY
Na podujatie je vstup voľný

Miesto: Čutkovská Dolina
Vstup: Voľný
FB Event: https://www.facebook.com/events/642831976607381/


DOŽINKY V BREZNE
Po dlhšej koncertnej odmlke sa chystá v breznianskom Dart Klube koncert s názvom Dožinky v časoch po žatve, presne v sobotu 12. 9. 2020. Akciu má na starosti Thunder Art booking..
Ako hlavná kapela sa predstaví pagan black metalová zostava Krajiny Hmly, ktorá svoj debutový koncert odohrala v marci tohto roku. Melodický pagan black metal v podaní Krajín sa venuje predovšetkým tematike vzťahu človeka a prírody. Kapela nedávno ohlásila doplnenie zostavy o druhého gitaristu, takže sa môžete tešiť na kapelu v plnej silne.
Bloody Redemption sú domácou odozvou na death metal starej školy. Ich debutový album „Infected Minds“ už čoskoro očakáva svojho nasledovníka, čo veští, že si vypočujeme aj nejaké nové skladby. Revúčania budú jediným death metalovým zástupcom tohto večera.
Mladú krv na scéne budú zastupovať domáci Solipsism s ich atmosferickým black metalom. Kapela vydala svoju prvotinu s názvom „Trhliny v (ne)skutočnosti“ pod rumunským labelom Sun and Moon records. Toto bude jeden z ich prvých koncertov vôbec.
Pravú stredovekú zábavu na akciu prinesú východniari Gjoll, ktorí predstavia svoju verziu severského folku. Spolok známy predovšetkým v kruhoch priaznivcov oživenej histórie nám bude hrať až kým nepadnete od únavy! Okrem tradičného hudobného koncertu sa môžete tešiť aj na historicko-etnografickú prednášku o tradičnom sviatku slovanských Dožiniek. V rámci akcie si tento sviatok pripomenieme poďakovaním za úrodu a prípitkom medovinou.
Nech oheň tradícií horí večne! Vidíme sa pri poriadnej hugáňskej zábave!

Kedy: 12. 9. 2020, o 16:00
Kde: Brezno, Dart Klub
Vstupné: 7€
FB Event: https://www.facebook.com/events/4043957832346103/

Tlačová správa Thunderart Production


YAFURA FESTIVAL V MARTINE
Festival hlásajúci návrat k rock/metalovej tradícií v Martine ohlásil hlavnú hviezdu
Mesto Martin má dlhoročnú hudobnú tradíciu v modernej pop-music. Spomeňme len kapely ktoré sa tu sformovali, cvičili, obrusovali svoje hrany a zvýrazňovali svoje inštrumentálne umenie – napr. TEAM, Horská Chata, Homo Sapiens a iné. V časoch pred 1990 a neskôr po 1990 roku tu vznikalo mnoho kapiel na punkovom, metalovom, či rockovom základe a mesto Martin malo povesť akéhosi centra undergroundovej sceny na Slovensku. Spomeňme len Editor, Lunatic Gods, Prípad Ewi Burdovej a iné. Žiaľ, táto eufória z počiatočného obdobia sa postupne vytratila a dnes už ostali len nostalgické spomienky v hlavách dnešných 40 a 50-tnikov. Organizátori sa teda rozhodli túto dieru na hudobnom poli zaplniť myšlienkou na zriadenie a prevádzkovanie každoročného rockového festivalu.
Festival s originálnym názvom – Jafura Fest – má pripomenúť ovocie (čučoriedka), ktoré sa na Martinských holiach, čo obklopujú Turčiansku kotlinu, zbiera a konzumuje oddávna. Je tu ale snaha znova ho dať do povedomia širším vrstvám návštevníkov festivalu. Názov zároveň neinklinuje k vyhranenému žánru v rámci hudby – preferované budú žánre rocku a metalu. Krásny slovenský výraz čučoriedka zároveň prezentuje v prenesenom význame aj devu – aspoň tak to poznajú Slováci, ktorý prišli do styku s dielom p. Jula Satinského. No a záverom – názov Jafura Fest sa rozhodli trochu dostať do medzinárodného kontextu. Preto bude fest niesť v názve formu – YAFURA FEST. Na spustenie tejto tradície je uprednostnená myšlienka jednodňového festivalu s pomocným podtitulom – od 12tej do 12tej – teda od 12:00 do 24:00.

Festival zverejnil už 9 účastníkov tohotročného Yafura festu:
RAIN
https://www.rainband.info/
Ahard
http://www.ahard.cz/
The Pant
http://www.thepant.cz/
Power 5
http://www.power5.cz/
Bullet Holes
http://www.bulletholes.sk/
How no cuc
http://www.hownocuc.estranky.sk/
Caliber x
http://www.bandzone.cz/caliberx
Ironbound
https://www.facebook.com/ironboundpl

Na doplnenie tejto zostavy uvádza 10. člena a zakončí tak túto sériu. Poslednou – 10.tou – je legendárna brnenská heavy metalová skupina, založená už v 1985. Aj napriek turbulentným rokom, či dokonca pauze medzi rokmi 2002 a 2009, sa kapela dala dohromady, nabrala sily a opäť ponúka to najkvalitnejšie z tuzemskej scény. Jedným z jej významných členov je aj bubeník Martin Škaroupka (CRALDE OF FILTH, LUNATIC GODS, INNER FEAR). Kapela vydala za svoju doterajšiu existenciu 7 albumov – posledný je zatial z r. 2018 – Soumrak Titánú. Už musí byť skoro každému jasné, že kapelou o ktorej sa bavíme je brnenský TITANIC!!! Tento rok okrem toho oslavuje 35 rokov na scéne, ktoré mu pomôžeme osláviť spolu s Vami!!

MIESTO: AREÁL SIM V MARTINE
VSTUP: 15 €
FB EVENT: https://www.facebook.com/events/130888641672099/
Tlačová správa Yafura fest


Metalová NITRA
Nová Pekáreň znova ožije metalom! Na sobotu je na vás pripravených 5 slovenských kapiel z blízkeho okolia. Len
Zahrajú:
MANYAC
https://www.facebook.com/manyacband

PRISON OF MY LIFE
https://www.facebook.com/prisonofmylife

CIRCULAR SAW
https://www.facebook.com/circularsawsurany

SINNERS MOONhttps://www.facebook.com/sinnersmoonofficial

RETURN OF PLUTO
https://www.facebook.com/ReturnOfPluto

MIESTO: NOVÁ PEKAREŇ
VSTUP: 4 €
FB EVENT: https://www.facebook.com/events/289782262296083/


Antropoid, Mofokiller, Morhörr v RANDAL MUSIC CLUB
Nazdar ľudia. Pamätáte si nás? Sme Antropoid. Štyria chalani hrajúci rýchlo a hlasno. Áno, je to už dávno, čo sme prestali hrat… pár rokov. Ale .. je to preč, sme späť!;) tešíme sa do Randalu;)…, lebo, Ty si náš najlepší motor!!!;)🤘🤘🤘🤘
spolu s nami vystúpi aj skupina Mofokiller a skupina Morhörr, tešíme sa na Vás!;)

Štart: 20:00
Vstup: 5€
FB Event: https://www.facebook.com/events/569172423750890/
Text pochádza z FB eventu

Avatar photo

Autor: Mrtvolka

Zdieľaj