Debut Realms of Chaos je pripravený otriasť scénou!

Nie je veľa albumov z domácej scény, na ktoré by som čakal, ako moje mladšie ja, na žltú dodávku Family Frost. V podstate jediným takým albumom v tomto roku je debut Realms of Chaos. Ešte predtým, ako sa v priebehu najbližších týždňov dostanem poriadne k recenzií, tak si predstavme kapelu ako takú.

Kapela v podstate vznikla v roku 2015, kedy dal piesty do pohybu Martinus so svojim bývalým kolegom z technickej mašiny The Infinite Within, Koľakom. Dvojicu doplnil gitarista Jakub Kmeť (ex-Gazdasgrind).

V roku 2017 kapela vyšla zo skúšobne a začala sa prezentovať naživo na koncertoch. V tom istom roku vypustili vo vlastnej réžií a náklade 100 kusov promo placku Spawn, ktorá obsahovala 2 skladby. V tomto období kapela stále hľadala basgitaristu, pretože tento post nemali stále obsadený.

V septembri nasledujúceho roka začali práce na debutovom albume. Na jeho konci sa ku kapele konečne pridal basgitarista Ondrej (Dementor), ktorý doplnil svojim dielikom konečnú formu skladačky.

Behom roka 2019 stále pokračovali práce na debutovom albume, s ktorým kapele pomohol Gabe Seeber (The Kennedy Veil, Decrepit Birth…), ktorý na ňom nahral bicie.

Na začiatku aktuálneho roka bol debut hotový a behom prvej Corona krízy, začalo hľadanie labelu. V júli sa rozišli cesty kapely a gitaristu Jakuba. Meno jeho nástupcu bude oznámené na jeho prvom koncerte (teraz tak rozmýšľam, že vzhľadom na okolnosti, kto vie kedy to vlastne bude…).

V lete 2020 sa kapela konečne upísala vydavateľstvu. Dohodli sa so švédskym vydavateľstvom Downfall Records, pod ktorého krídlami vyjde na jeseň tohto roka album, nazvaný The Seed.

Lineup na The Seed:

Martinus – gitara, basa, vokál

Gabe Seeber – bicie

 

Lineup Realms of Chaos:

Martinus – gitara, vokál

Ondrej „Rohan“ – basa

Peter „Koľak“ – bicie

 

Recorden in SPK Audio

Mastering by SPK Audio

Cover Art – Ondrej „Rohan“

 

Tracklist:

  1. Depths (Intro)
  2. Pain Eternal
  3. To Consume
  4. Forces of Opression
  5. World of Worms
  6. Submerged in the Perilous Decay
  7. The Seed
  8. Another Day, Another Skin
  9. Magma Chamber

FB Downfall Records: https://www.facebook.com/downfallrecords666

Stránky vydavateľstva: https://www.downfallrecords.com/

 

FB Realms of Chaos: https://www.facebook.com/RealmsOfChaosSVK

Youtube Channel: https://www.youtube.com/channel/UC4MfUAVOHjvbd-aQBQIoAmA

Avatar photo

Autor: Mrkva

Zdieľaj