Na pokec s fanúšikmi – Tomáš Kasal

Už je to nejaký čas, čo sme naposledy dali slovo aj niekomu z vás (nás, všetci sme) fanúšikov. Tentokrát sa krátkemu výsluchu podrobil tatér, maliar a hudobný fanúšik, Tomáš Kasal. S Tomášom sa poznám už nejaký ten rok a keď si odmyslím mojich rodičov, ktorí mi namiešali genetický koktejl, tak práve on mal najväčší vplyv na môj výzor, pretože som u neho v štúdiu strávil nespočet hodín na tatérskych seansách. Takže, už púšťam k slovu práve jeho.

  • Ako dlho sa venuješ tatérstvu?

Tetovať som začal na vojne 95-96. Teraz sa tejto technike hovorí Handpoke.. Potom dlho, dlho nič a v 2010 som sa o tetovanie začal znova zaujímať. Kúpil som si svoj prvý china strojček a pomaličky sa to rozbiehalo.

  • Kedy si si ty sám dal urobiť prvú kérku?

Samozrejme som bol aj môj prvý klient. Takže som to skúšal na sebe. Na lýtko som si spravil vykúreneho vlka v adidaskách. Samozrejme žiadne tieňovanie, čistý black.

  • Tetoval si aj hudobné motívy?

Samozrejme. Môj najobľúbenejší rukáv bol celý o AC/DC. A ešte skupinu TOTO. Bola to skladačka portrétov všetkých hudobníkov, čo tam kedy hrali. Zaujímavé bolo, že chalan sa s nimi stretol osobne a že si ho všetci obkukávali a hľadali svoj portrét. Že vraj sa im to veľmi páčilo. To ma tak zahrialo pri srdci (tých hudobných motívov bolo podstatne viac, len ja osobne mám od Tomáša tetovania Johnnyho Casha, Craniotomy a obraz Satan I od H. R. Gigera, ktorý použili na svojom albume To Mega Therion Švajčiari Celtic Frost… pozn. red.).

  • Viem, že aj maľuješ. Ako dlho sa venuješ tomuto a aké techniky používaš? Kde by si mohli prípadní zvedavci tvoje diela omrknúť?

Maľovaniu sa venujem cca 25 rokov. Začal som olejom na plátno a momentálne sa zdokonaľujem v akryle, čo je úplne iná technika. Moje obrazy už nemaľujem na zákazku, teraz robím dizajny tetovaní na zákazku. Takže si maľujem, čo sa mne páči, ale je to momentálne pre mňa taká psychohygiena. Väčšiu časť mám vystavenú u nás v štúdiu a samozrejme aj doma.

  • Vysvetli a priblíž nám, čo je to Colonia Corporation?

Je to môj srdcový projekt. Oslovil som viacerých tatérov a umelcov zo Slovenska a Čiech, ktorí pre nás vytvárajú dizajny na tričkách, alebo mikinách, ktoré potom vo voľnom čase vyrábam doma v ateliéri technikou sieťotlač. Dosť ma to baví, je to taká alchýmia.. Máme ich v ponuke u nás v štúdiu, ale aj na eshope. Takto môžu mať ľudia dizajn od známych tatérov za pár €. Sú to limitované edície cca 20 kusov.

  • Prejdime k hudbe. Chodíš na koncerty. Nejaké tvoje top, prípadne prvý, či nejako inak pamätný? Kam sa najbližšie chystáš (resp. chystal, kvôli tomuto, čo sa deje všade okolo)?

Fúú, ťažká otázka. Je ich viac. Top trojka je Korn, Apocalyptica a Slipknot minulý rok v Prahe. Tento rok sme sa chystali opäť na Korn do BA, ale pravdepodobne sa to bude rušiť… Čo ma veľmi mrzí.

  • Patríš medzi zberateľov hudobných nosičov? Aká veľká je tvoja zbierka?

Hej, hej. Samozrejme aj merch. Z každého koncertu si prinesiem aj dačo pod pazuchou. A čo sa týka CD, nemám ich dáko veľa (cca 140ks), ale snažím sa od pár obľúbených interpretov zozbierať komplet celú tvorbu. Napríklad Faith No More a Apocalypticu už mám celú. Momentálne pracujem na Slipknotoch.

  • Už som sa to pýtal viacerých ľudí, tak to skúsim aj pri tebe. Je to vlastne taká hra a vždy ma zaujíma, ako to bude vyzerať. Ak by si mal poskladať kapelu snov, kto by v nej hral?

Fúú . Ozzy, Flea, Slash, Jay Weinberg.

  • Takže sme na konci. Na záver už len, kde by ťa mohli záujemcovia o tvoje tetovania, merch a podobne nájsť?

No, tak uvidíme koľko táto super odpočinková akcia potrvá, ale dúfam, že ešte dakedy otvoríme naše štúdio v Hlohovci pri tržnici.

Tattoo Studio 218https://www.facebook.com/tattoostudio218/

Colonia Corporationhttps://www.facebook.com/colonia.corp/

E-shop: http://www.coloniacorporation.sk/

 

 

 

 

Avatar photo

Autor: Mrkva

Zdieľaj