Začiatok marca v znamení extrému!

Ja síce nie som nábožensky založený človek, ale aj v tejto komunite sa šíri prikázanie o tom, aby sa deň sviatočný svätil. Aký môže byť sviatočnejší deň, ako deň koncertu? Aj keď je pravda, že tu sa bude skôr znesväcovať. To sú všetko ale iba detaily. Čo teda bude náplňou košického pódia v tento nedeľný večer? Rakúski Luciferovi veľvyslanci Belphegor križujú Európu po vzore minuloročného turné opäť so Suffocation a jednu zo zastávok si stanovili aj na Slovensku.

Belphegor – Black/deathoví rúhačí, od začiatku vedení charizmatickým Helmuthom, sú s nami už takmer 30 rokov. Za ten čas si vybudovali obrovské renomé a každým ich nasledujúcim albumom to iba potvrdzujú. Ten posledný Totenritual je už tri roky starý a ako bolo oznámené, tak v októbri nás čaká nová várka antireligióznych chválospevov.

Suffocation – Praotcovia brutal death metalu, ktorí sú spolu s Pyrexiou, Internal Bleeding, Dehumanized… zodpovední za tzv. newyorskú školu death metalu. Suffocation existujú už vyše 30 rokov a sú jedným z tých mantinelov, ktorý tvaruje death metal do svojej aktuálnej podoby. V lete na Brutal Assaulte čaká kapelu lúčenie sa s Frankom Mullenom za mikrofónom, ale do Košíc dorazí formácia, kde bude revať Ricky Myers (Disgorge…).

Hate – Ďalšia z nepreberného množstva skvelých kapiel od našich severných susedov, ktoré nevedú zrovna kamarátske vzťahy s delegáciami z Vatikánu. Hate sú taktiež už roky pojmom na scéne a ako tmel ich drží pokope A.T.F. Sinner. Kedysi bolo o nich hovorené ako o nasledovníkoch Behemoth, ale myslím, že v súčasnej podobe sú práve Hate tou kapelou, ktorá by si zaslúžila mať za sebou davy žiakov.

Túto nesvätú trojicu budú sprevádzať ešte švédski thrash/death metalisti Carnosus a grécko thrash/speed metalisti Shadowmass.

1. 3. 2020, Colloseum Club, Košice

Začiatok: 18:00

Vstup: predpredaj https://obscure.sk/cs/tickets/detail/id/323?fbclid=IwAR1TVeztTWOGP16ewCVZPMfoKo9dKzNq6IVZPZ4Lo2QlNsMD_jyNfXYQpH0 alebo https://www.ticketportal.sk/event/BELPHEGOR-AUT-SUFFOCATION-USA-HATE-PL

FB Eventhttps://www.facebook.com/events/711861169301991/

 

Avatar photo

Autor: Mrkva

Zdieľaj