Valentín sčerná aj po štvrtý krát!

Tohtoročná zima má s týmto ročným obdobím spoločný iba dátum v kalendári. Tým pádom ani netreba nejako veľmi zohrievať koncertuchtivých ľudí, pretože sa stále udržiavajú v prevádzkovej teplote. Ale nejaké to poleno sa čoskoro prihodí do kotla v Poprade. Po štvrtý krát dostane ten malý smrad s krídelkami a lukom ranu na solar. Akcia Black Valentine si už pomaličky teda vytvára tradíciu a pre fanúšikov, ktorí holdujú prevažne death metalovému old schoolu, ponúka šťavnatú porciu hluku.

Písmom najväčším na plagáte svieti meno Hereza. Hereza je chorvátsko-nemecká štvorica, ktorá sa zhliadla v charakteristickom zvuku švédskeho death metalu, ktorý predviedla už na troch albumoch. Mimochodom ich gitarista Slobodan Stupar sa pred dvomi rokmi pripojil k uznávanej bande Fleshcrawl, takže o celkovej kvalite tu nemôže byť pochýb.

Podobne ako logo Herezy, tak aj to od Sectesy značí kríž v správnom smere („každý kříž obrácený, tak to musí být…“ ako hovoril klasik). Opäť neuhneme ani o kúsok od lajny, ktorej sa držia štýlotvorné kapely už dobrých 30 rokov. Sectesy si razia cestu tým najklasickejším death metalom, aký si dokážete predstaviť. Samozrejme v dobrom slova zmysle. Apropo členovia kapely Sectesy stoja za festivalom Symbolic, ktorý si získava naozaj nezameniteľnú pozíciu na československej hudobnej mape.

Z kraja, kde celý národ prisahá na „šnicel“, Sacherovu tortu a Mozarta, dorazí parta Erebos. A čože nám to naši západní susedia posielajú za vyslancov? Nič jemné nečakajte, aj keď ich poňatie death metalu v sebe skrýva dosť chytľavých melódií.

Co je doma, to se počítá. A tak nebude chýbať ani najdomáckejšia popradská kapela – Surgery. K nim asi ani nie je čo dodať. Svoje si krútia už roky a hovorí za nich odvedená práca a kvalitný death metal.

Jedinou štýlovou odbočkou večera budú bratislavskí thrash metalisti Radiation. Ak sa v rámci tejto škatuľky pohybujete niekde okolo Toma Angelrippera a jeho sodomizačnej jednotky, tak Bratislavčania zahrajú práve pre vás.

15. 2. 2020, Rock Fabric, Poprad

Začiatok: 18:00

Vstup: 10€

FB Eventhttps://www.facebook.com/events/796883707352678/

 

Avatar photo

Autor: Mrkva

Zdieľaj