RAGE, SERENITY a VANISH v Collosseu v Košiciach!

RAGE predstavia v Košiciach svoj najnovší album
Keď Peter „Peavy“ Wagner založil ešte v roku 1984 skupinu Avenger, neskôr premenovanú na RAGE, sotva by stavil zlámaný groš na fakt, že sa ešte v roku 2020 bude túlať po svete s kapelou a nahrávať albumy. Túto stávku by zaručene prehral. Za tie roky RAGE nahrali 25 štúdiových albumov a stále neúnavne koncertujú po celom svete. Počas svojich potuliek sa tento metalový trojlístok zastaví aj v košickom Collosseu, do ktorého dorazí v zostave Peavy (basgitara), Marcos Rodriguez (gitara) a Vassilios „Lucky“ Maniatopoulos (bicie). Toto nadupané trio si do Košíc pozvalo aj hostí. Pred hlavnými hviezdami večera si zahrá symphonic – metalové kvarteto SERENITY a nemecká metalová päťka VANISH.
Počas šestnástich rokov svojej existencie vydali SERENITY sedem albumov. Ten najnovší The Last Knight vyšiel tohto roku. Kapela funguje v zostave Georg Neuhauser (spev), Fabio D’Amore (basgitara), Andreas Schipflinger (bicie) a gitarista Cris Hermsdörfer. Ich heslom je „Symphonic Metal at its best!“
Metalový VANISH zo Stuttgartu vznikol v roku 2000. Tvorí ho spevák Bastian Rose, basák Andreas Armbruster, bubeník Ralf Nopper a gitaristi Philipp Schönle a Benjamin Galster Sama kapela svoj štýl definuje ako čistý Power Metal s nádychom Prog, Thrash a množstvom emócií.

Rok 2020 prináša nový album a svetové turné
Rok 2019 bol pre RAGE veľmi výnimočný. Kapela v lete oslávila narodeniny špeciálnymi koncertmi s projektom Lingua Mortis Orchestra (RAGE sa ako jedni z prvých nebáli spojiť metal a živý symfonický orchester). Symbolickým sfúknutím 35 sviečok na ich narodeninovej torte bol výročný set na festivale Wacken. Rok 2020 znamená pre RAGE novú epizódu. Prináša im svetové turné, koncerty na viacerých európskych festivaloch a celkom čerstvý, len teraz v januári vydaný už svoj 25 štúdiový album nazvaný Wings Of Rage, ktorí prídu 20. februára predstaviť do košického Collossea.


Text
Natália Novotná

Linky:

RAGE

SERENITY

VANISH

Avatar photo

Autor: Mrtvolka

Zdieľaj