Slight Lie z východného Slovenska tiež vydali v minulom roku album s názvom Countdown!

V minulom roku sa toho na Slovensku urodilo na sklonku roku pomerne veľa. Akosi sme popri tom pozabudli na skupinu SLIGHT LIE.
Počiatky SLIGHT LIE siahajú do roku 2011, kedy Demo a Katarína začali realizovať svoju vidinu kapely so ženským vokálom, ktorá by nebola milióntou kópiou EVANESCENCE. Prvá ako-tak stabilná zostava (Katarína – spev, Demo – gitara, Hužvak – gitara, Kayso – basa, Marko – bicie) odohrala svoj prvý koncert zhruba o rok neskôr. Po ďalších viac aj menej úspešných vystúpeniach, vrátane niekoľkých zastávok turné ako support skupiny METROPOLIS, sa kapela zatvorila do štúdia, aby nahrala svoj prvý album „Last Poem“ (2013), počas ktorého jej rady opustil Hužvak, promptne nahradený Igorom. Nasledovali ďalšie koncerty a ďalšie kolotoče v line-upe, až napokon ostal ako jediný pôvodný člen Demo. Problémy s nájdením novej vokalistky si vyžiadali radikálne riešenie – angažovanie vokalistu. S Petrom za mikrofónom nahrali SLIGHT LIE v roku 2017 digitálne bezmenné EP. O dva roky neskôr sa podaril aj druhý, súčasný album, ktorý vyšiel na CD – „Countdown“.
Hudobne sa kapela pohybuje v štýle modernejšie poňatého heavy metalu s náznakmi metalcore-u. Dôraz kladú aj na zapamätateľné refrény a priamočiare riffy. Album je prvým, ktorý vyšiel aj na fyzickom nosiči. Obsahuje tri nové skladby + intro a všetkých päť piesní, ktoré vyšli ako (už spomenuté) EP. Bol nahraný v popradskom štúdiu u Martina Barlu (ASTAROT, PYRIMOR) a prebehol tu aj mix a mastering. Výnimkou sú intro a Gwen, tieto skladby nahral aj zvukovo sfinalizoval Demo. Autorom obalu je Lukáš „Zeus“ Trón (IRIA, MERGED IN ABYSS, CONSTIPATION) a spája sa s textom titulnej skladby. Ten poníma o neutešenej budúcnosti planéty, za ktorú môže, pochopiteľne, človek a jeho bezhraničná chamtivosť.

Kontakty kapelu:

https://www.facebook.com/SlightLie/
https://slightlie.bandcamp.com/

Zostava:
Peter – spev
Demo – gitara a doprovodné vokály
Igor – gitara
Rado 1 – basgitara
Rado 2 – bicie

Avatar photo

Autor: Mrtvolka

Zdieľaj