Abbath s mocným supportom čo nevidieť v Brne!

Ikona nórskeho black metalu, drsňák a pilier žánru ako takého, alebo komediant, čo si rád „prihne“ a neberie sa príliš vážne? Rozhodnutie nechám na vás. Jedno je však isté. Abbath a.k.a. Olve Eikemo má za sebou (a snáď ešte stále aj pred sebou) jedinečnú kariéru, ktorú zdobia vrcholy, ale aj pády. Na prelome ôsmej a deviatej dekády minulého storočia sa okrem iných stretol v kapele Old Funeral s menami Varg Vikernes, alebo Demonaz. S druhým menovaným neskôr spojil sily a dlhé roky sa zabýval v bájnej ríši Blashyrkh, pod menom Immortal. Kvôli rozkolom týchto dvoch kohútov sa v roku 2015 Abbath (vraj) definitívne porúčal a vrhol sa na sólovú kariéru, ktorú do týchto dní zdobia dva albumy – eponymný Abbath z roku 2016 a minuloročný Outsrider. Obklopený vyberanou zostavou sa vrhá z turné na turné.

Na tom aktuálnom ho budú sprevádzať Vltimas – all star band tvorená Davidom Vincentom (ex-Morbid Angel), Blasphemerom (ex-Mayhem, Aura Noir) a Flo Mounierom (Cryptopsy). Táto zostava minulý rok debutovala albumom Something Wicked Marches In a vidieť ich naživo bude určite zážitok. Neskôr sa opäť zotmie, pretože ďalším do partie budú satanáši 1349, teda black metalová kapela, ktorá scénou koluje ako morová nákaza už vyše 20 rokov. A aby sme to mali v tento večer čo najpestrejšie, tak štvrtým jazdcom apokalypsy budú juhoamerickí thrash metalisti Nuclear.

8. 2. 2020, Fléda, Brno

Predpredajhttps://obscure.cz/cs/tickets/detail/id/256 alebo https://www.ticketportal.cz/event/ABBATH-NO-1349-NO-VLTIMAS-INTERNATIONAL?idp=1341403#modalVyberPocetMiest20

FB Eventhttps://www.facebook.com/events/1206806599483403/

 

Avatar photo

Autor: Mrkva

Zdieľaj