Temnota sa blíži – Update aj z Gothoom open air festivalu!

TEN TON SLUG, IRDORATH, INTERREGNUM,AZELS MOUNTAIN, SPHERE
Dnes si v rámci obohacovania našej zostavy spravíme prechádzku po našich susedoch s jednou odbočkou ku krajine, ktorá je síce relatívne ďaleko, no zároveň je nám Slovákom pomerne blízka.
Z Írska totiž dorazia TEN TON SLUG aj so slovenským zástupcom v zostave v podobe Pavla Rosu, ktorý na „smaragdovom ostrove“ nezaháľa a toto je jeden z mnohých projektov, do ktorých je zapojený. Páni sa venujú sludge a groove metalu ctiacemu velikánov žánru. Ich hudba je postavená na silných a hutných riffoch a ako ich názov napovedá, potrpia si na hudobnú ťažobu.

IRDORATH prídu takisto od našich juhozápadných susedov a so sebou prinesú priamočiary black metal, ktorý ale skôr než tradíciu používa modernejší zvuk a nie je mu cudzie ani požičať si deathmetalovú hutnosť, či občasnú výraznejšiu melódiu.

Nemčinu si preopakujeme s INTERREGNUM z rakúskeho Grazu. Partia sa venuje svojskej kombinácii melodického death metalu s pohansko-vikingskými elementami. Ich skladbám nechýba chytľavosť a výrazná melodika ani extrémne-metalová ostrosť.

Po nasledujúce dve kapely si zase odskočíme na sever od našich hraníc. AZELS MOUNTAIN spoza nich prinesú poctivú pohansko-blackovú rúbanicu plnú majestátnosti a temnoty. Na konte majú jedno EP a dva dlhohrajúce albumy vrátane tohtoročnej nahrávky „Wieczny sen“.

No, a záverečný poľský zástupca nemôže priniesť nič iné ako ich najklasickejší hudobný export. SPHERE ponúknu neľútostný death metal bez príkras, bez jemných melódií, len natlakovaný a miestami technický smrtiaci kov od pánov, ktorí sú v spojení s mnohými inými zabehnutými poľským spolkami.

TEN TON SLUG, IRDORATH, INTERREGNUM,AZELS MOUNTAIN a SPHERE na Gothoome 2020!

web: http://www.gothoom.com/festiv…/novinky/temnota-sa-blizi.html
tickets: https://gothoomshop.com/…/v…/produkt/gothoom-fest-vstupenka/
fb events: https://www.facebook.com/events/371265246924674/

Text prebratý z Webovej stránky festivalu

Avatar photo

Autor: Mrtvolka

Zdieľaj