Šťastná 13 v Beluši!

Niekto berie trinástku ako nešťastné číslo, ale tento rok v Beluši bude mať rozhodne príjemný charakter. Deathfest v Beluši sa už stal každoročnou jesennou tradíciou a ani v tomto októbri tomu nebude inak. Pred nejakým časom vypadli zo zostavy Poliaci Decapitated, kvôli problémom na bubeníckom poste a tak prišla na radu nie zrovna ľahká úloha nájsť nového headlinera. Organizátorom sa to podarilo na výbornú.

Benediction – A post headlinera pripadol legendárnej britskej death metalovej bande – Benediction. My, ktorí sme boli prítomní rozlúčke so spevákom Davom Huntom na tohtoročnom Symbolic Open Aire, môžeme porovnávať. Do radov kapely sa totiž vrátil člen klasickej zostavy z deväťdesiatych rokov – Dave Ingram.

Exocrine – Z krajiny galského kohúta prídu prepotiť pódium technici Exocrine. Ak dávate prednosť kapelám na štýl Beyond Creation, Obscura a pod., tak títo Francúzi tu budú práve pre vás.

Maximize Bestiality – Zase trošku z iného rohu death metalu, ale z toho nahnahnitejšieho a najbrutálnejšieho, sem zavítajú slameri Maximize Bestiality. Rozbité hlavy a vytrhnuté sleziny budú na programe dňa.

Darkfall – Táto rakúska banda tu hráva relatívne často a preto ich death metal klasickejšieho strihu netreba nejako veľmi predstavovať. Za zmienku možno stojí fakt, že členovai tejto kapely organizujú festival Kaltenbach.

Suburban Terrorist – Aká by to bola akcia v Beluši, keby na nej chýbali Suburban Terrorist? Kapela zatiaľ stále iba v trojici vyženie určite všetkých ľudí od baru pekne pod pódium.

Mincing Fury and Guttural Clamour of Queer Decay – Čo dokáže dvihnúť ľudí zo stolíc viac, ako živelný a šialený grindcore? Veľa vecí ma akosi nenapadá. Práve od toho tu budú Micinky.

Perversity – Východ Slovenska bol a aj stále je jednou z bášt death metalu na našom území. A tak nie je prekvapením, že sa tu vyskytne jeden z klenotov scény, Perversity z Prešova.

Realms of Chaos – Spojenie technického death metalu a temnoty ála Morbid Angel, môže na Slovensku vygenerovať asi iba jednu kapelu – Realms of Chaos. Od istého času sú členmi spojení s kultovými Dementor, takže o kvalite sa netreba ani baviť.

19. 10. 2019, DK, Beluša

Začiatok: 16:00

Vstup: 18€

FB Eventhttps://www.facebook.com/events/2699930666689199/ 

 

Avatar photo

Autor: Mrkva

Zdieľaj