Shitfest napíše svoje ďalšie pokračovanie!

Kultové Shitfesty sa vracajú aspoň v takejto nepravidelnosti. Naposledy minulý rok v januári bol hostiteľom tejto akcie žilinský klub 12 opíc, tentokrát sa presúvame v rámci mesta do Smer Klub 77. Zostava je lákavá, tak si ju predstavme.

Haemorrhage: Z patologickej haly sa ozývajú kastanety a vo vzduchu je okrem zatuchliny cítiť paella. Alebo to sa len španielski patho goregrinderi Haemorrhage rozhodli pozrieť čo nové na Slovensku. Takmer 30 rokov šíria svetom správy z márnic a za ten čas si vydobili pozíciu, ktorú im môže veľa kapiel závidieť. Tento rok ich rady po cca troch rokoch opustil bubeník Erik Raya, ale dočasne k sebe opäť naverbovali Joseho a tak uvidíme teda zostavu, ktorá nahrala debut Emetic Cult.

Sanatorium: Kapela slávi 25 rokov na scéne a pretože v poslednom čase bola šanca zažiť ich naživo nie zrovna veľká, návšteva koncertu sa aj preto pre fans stáva povinnosťou. Ďalšou zaujímavou správou je to, že kapela pojme svoj set v old schoolovom štýle, pretože zaznejú iba skladby z rokov 1995 – 1999.

Abortion: Ďalšia z kapiel, pri ktorej by sa dal použiť prívlastok legendárna. Svojim typickým sarkazmom napáchnutým grind/crustom znásilňujú ušné bubienky už 30 rokov. Riadna oslava nastane na ich domácej pôde v Nitre v novembri, ale každý ich koncert je oslavou rámusu sám o sebe.

Pyopoesy: Z Banskej Bystrice dobehne nedávno znovu obnovená banda Pyopoesy. Ich melodickejšie ladený death metal ponúkajú fanúšikom s prestávkami už štvrťstoročie a k tomu netreba nič viac dodávať.

Perversity: Z východu zase dorazí kapela, ktorej členom museli sudičky už nad kolískou vsadiť do vienka death metal. Perversity patria k neodmysliteľným súčastiam scény, čo dokazujú na zatiaľ stále poslednom albume Idolatry.

Orkrist: Orkrist opäť patria k skupine kapiel, ktoré sa na scénu vracajú po nejakom čase. Taktiež ako jediná kapela štýlovo vytŕčajú z celkovej zostavy tejto akcie. Neholdujú ani grindu, či death metalu, ale našli sa v melodickom a atmosférickom black/doom metale, inšpirovanom Tolkienovým dielom.

Lymphatic Gore Decomposition: Podobne ako Orkrist taktiež pochádzajú z Bratislavy, ale štýlovo sa dostávame do útrob nechutne dobrého goregrindu. A keď sa tu tak zišla zostava kapiel, pre ktoré bude tento koncert nejako špeciálnym, tak treba spomenúť, že Lymphatic Gore Decomposition vlastne minulý rok ohlásili koniec (resp. prestávku) a preto pôjde o ojedinelé vystúpenie.

5. 10, 2019, Smer Klub 77, Žilina

Začiatok: 17:00

Vstup: predpredaj https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/shitfest-33/?fbclid=IwAR3DAYyfiENH2T5BAFCYtXk3t35UCibWYvwTf_iRRgXOlQuAZiX9YWMt6GQ 

na mieste 15€

nežné pohlavie vstup zdarma

FB Eventhttps://www.facebook.com/events/2233386333545864/ 

 

 

Avatar photo

Autor: Mrkva

Zdieľaj