Murder Rape Amputate – Cadaverous Lullabies – Bizarre Leprous Production, 2019

Také tie supergrupy sú skôr doménou iných žánrov, ale toto divoké tu, by sa tiež mohlo schovať pod túto hlavičku. Kapela (alebo teda skôr projekt, vyberte si) Murder Rape Amputate je tvorená súčasnými, či bývalými členmi kapiel ako Carnal Diafragma, Spasm, Rubufaso Mukufo atď. Pre goregrind milujúce masy by už aj to stačilo k radosti.

Album je cca 20 minút dlhý, iba tri songy prekročia dve minúty, takže sa do vás dostane ľahšie ako rektálny čípok. Album drží po kope a tak je ťažké ho rozporcovať, ako agresívny Albánec nejakého neboráka. Pomedzi ten tanečný goregrind v štýle Regurgitate, Dead Infection a mnoho im podobných, sa tu občas ozve škrekot, rámus motorovej píly, alebo kloktanie (aj keď asi skôr ide o posledné zvuky umierajúceho v skladbe Amniotic Fluid Cocktail). Moje pozorné ucho (aj keď u mňa v práci by vám tvrdili asi čosi iné…) sa ale napriek tomu zaľúbilo do dvoch zvukomalebných kompozícií, a to Your Guts, My Boa a záverečnej Self – Esteem Smells Like Decay. Ako som spomenul vyššie tak nič tu tak nevytŕča z rady, ale u týchto dvoch vecí som sa nejako tak podvedome pozastavil.

Vďaka tým spomínaným rôznym vsuvkám pôsobí celok takým špinavo hororovým nádychom. To sa dá odvodiť už z obalu, kde mi ten tak trochu načatý pajďulák pripomína posadnutých z Evil Dead. Takže u mňa cover za jedna. Apropo od kapely si môžete objednať nejakú „spešl“ edíciu albumu, ku ktorému dostanete masku totožnú s týmto milým ksichtíkom.

Za masívnym a hutným zvukom nahrávky je podpísané štúdio Davos, takže tu tiež nemám žiadne výčitky.

Niekedy si proste určité veci sadnú ako to povestné pozadíčko na misu a pri tomto albume sme toho svedkami. Možno nejde o nejakú prelomovú vec, ale v rámci žánru je to jedna z najlepších vecí tohto roku. No a ja si ten album točím permanentne dokola, pretože keď dohrá tých +/- dvadsať minút, tak sa cítim smutne, ako keď Atreyovi v Nekonečnom príbehu zdechol kôň v bažinách. Na zlepšenie nálady si dám teda ďalšiu dvadsaťminútovku.

Hodnotenie: 9,5/10

Avatar photo

Autor: Mrkva

Zdieľaj