Northwest (darkpop/ambient) a Bambo dnes v Čadci!

Za trochou kultúry sa môžete dnes vybrať aj v Čadci. Vystúpia tu dve kapely, jedna exklúzivne z Londýna a jedna domáca. Viac sa dozviete z opisu v evente, ktorý pridávam nižšie. Koncert sa uskutoční už tradične v Acafe.

NORTHWEST – experimentálne popové duo pôvodom zo Španielska sídliace v Londýne, ktoré koncom roka 2015 založil skladateľ, producent a multiinštrumentalista Ignacio Simón a speváčka, skladateľka a producentka Mariuca García-Lomas. Ich hudba poníma rôzne žánre, od súčasnej klasickej hudby až po avantgardnú elektroniku, experimentálny pop, psychedeliu a trip-hop. Debutovali singlom „Reflection“, ktorý bol vydaný v roku 2015, po ktorom nasledovali single „Look at me“ (2016), „Wind“ (2016) a „Dimaryp“ (2017), kde sú prirovnávaní k umelcom ako Julia Holter, Björk, Portishead alebo Grouper. Ich živé vystúpenia a videá pripomínajú staré sovietske filmy, pre-raphaelitové obrazy a prvky tanečnej a divadelnej improvizácie. V roku 2015 sa umelecké duo presunulo zo Španielska do Veľkej Británie a počas nasledujúcich dvoch rokov nahralo a vyrobilo svoj prvý album na rôznych miestach v Anglicku (starý kostol uprostred krajiny, ateliéry London City University a rôzne domy v okolí Londýna). Ďalšie tri single s tromi videami boli vydané ako predzvesť tohto albumu („Dimaryp“, „Same Old Sky“ a „Sun“). V uplynulom roku sa NORTHWEST veľmi otvorene vyjadrili, že sú nezávislými umelcami v aktuálnej ére technológií a internetu a zdieľajú svoj zámer hľadať nové a inovatívne spôsoby nielen v oblasti hudobnej tvorby, ale aj v komunikácii, počúvaní a propagácii. Príkladom toho je atypické vydanie ich debutového albumu. Vytvorili takisto rôzne série artvideí, ktorých cieľom je zamyslieť sa nad hranicami hudby. Tieto série tiež ukázali, že NORTHWEST nie je len hudba, ale zmes rôznych foriem umenia (kino, ilustrácie, animácie, tanec, performance, technológie, atď).

http://thisisnorthwest.com/
https://thisisnorthwest.bandcamp.com/album/i
https://www.facebook.com/thisisnorthwest
https://www.youtube.com/watch?v=AB_agK2i9Uc

BAMBO – Najkrajší chalan a gitarista miestnych PISSKIT, ktorých netreba extra predstavovať si na tento večer, ktorý bude otvárať pripravil špeciálny a možno jemu netypický set, ale nechajme sa prekvapiť. Bamba nájdete na facebooku a každý deň po 22.00 na bare v Acafé :)

https://www.facebook.com/bambo.bimbo.56

Dátum: 25.4.2019
Miesto: Acafe, Čadca
FB Event: https://www.facebook.com/events/1507950372680640/

Avatar photo

Autor: Mrtvolka

Zdieľaj