Transylvánsky black metal SUR AUSTRU a poľský NORTHERN PLAGUE cez víkend v troch slovenských mestách!

Už tento víkend sa uskutočnia tri zástavky v rôznych mestách (Banská Bystrica, Nitra a Bratislava) kapiel SUR AUSTRU, ABSTRACT a NORTHERN PLAGUE. Nižšie nájdete informácie prebraté z FB eventu pre Banskú Bystricu, kde ako supportujúca kapela vystúpi naviac aj

SUR AUSTRU – Transylvanian Black metal
https://www.facebook.com/SurAustru/?epa=SEARCH_BOX
(Ex members – Negura Bunget Rumunsko )
ABSTRACT – Instrumental metal (B. Bystrica)
https://www.facebook.com/abstractinstrumental/
NORTHERN PLAGUE – Black / Death metal (Poľsko)
https://www.facebook.com/northernplague/
GUZZLE BOOZE – Speed / Thrash metal (B. Bystrica)

https://www.facebook.com/GuzzleBooze/

Kapela SUR AUSTRU hrajúca Transylvanian black metal je na rumunskej scéne pomerne nový pojem. V kapele však pôsobia ostrieľaní hudobníci, ktorí sa na rumunskej scéne pohybujú pár desiatok rokov. Kapelu založili dvaja bývalí členovia legendárnych NEGURA BUNGET Tibor Kati a Ovidiu Corodan spolu so spevákom Stefanom Zaharescu. Odkaz SUR AUSTRU sa jasne nesie v duchu tejto legendy. Kapela momentálne pripravuje svoj prvý album, z ktorého nám poskytne nemalú ochutnávku, avšak odznejú aj skladby NEGURA BUNGET, ako spomienka na zosnulého bubeníka Gabriela NEGRU Mafa!!

Ako ďalší sa predstavia domáci ABSTRACT, ktorí sú považovaní už za legendu inštrumentálneho metalu. V domovskom klube Tartaros vystúpia opäť po roku a zahrajú prierez svojej tvorby. Na svojom konte majú 3 albumy, niekoľko demo nahrávok a kompilácií. Momentálne kapela pracuje na svojom štvrtom albume, ktorý by mala vydať budúci rok.

Od našich severných susedov príde do Banskej Bystrice úplne prvý krát Poľská Skvadra NORTHERN PLAGUE, hrájúca kvalitný Black death metal. Na svojom konte majú Mini Cd Blizzard of the North a dva albumy: MANIFESTO ( 2014 ) a SCORN THE IDLE ( 2017 ). Kapela nezaháľa ani koncertne a okrem domácich koncertov po celom Poľsku má za sebou aj niekoľko európskych turné.

Koncert v Banskej Bystrici otvoria mladí a ambiciózní thrasheri GUZZLE BOOZE z Banskej Bystrice! V Nitre bude ako support kapela Prison of my life, melodický death metal.

Banská Bystrica
Miesto: RC Tartaros
Dátum: 29.3.2019
Vstup: 10 €
FB Event: https://www.facebook.com/events/941263679415519/

Nitra – After Dark Fest V.
Miesto: Nová Pekáreň
Dátum: 30.3.2019
Vstup: 10 €
FB Event: https://www.facebook.com/events/240821090183842/

Bratislava

Miesto: FUGA
Dátum: 31.3.2019
Vstup: 10 €
FB Event: https://www.facebook.com/events/2273902576156172/

Avatar photo

Autor: Mrtvolka

Zdieľaj