Welicoruss a Valkenrag ukončia svoje turné v Banskej Bystrici!

WELICORUSS (RU/SRB) symphonic black metal
Tuto kapelu asi netreba predstavovať. Pôvodně ruská, ale už niekoľko rokov pôsobiaca v Českej Republike, symphonic-metalová kapela WELICORUSS! Hoci kapela pôsobí na metalové scéne pomerne dlho (v novembri to bolo 10 rokov), po presťahovaní zakladateľa Alexeja Boganova do Prahy, kapela nabrala nový dych. Počas necelých dvoch rokov kapela odohrala koncerty skoro po celej Európe na jednom pódiu s velikánmi ako Arkona, Varg, Nargaroth, Root atd. V roku 2015 získalo ich nové CD “Az Esm” pozitívne hodnotenia od kritikov z celého sveta a v decembri toho istého roku kapela vydala svoj oficiálny videoklip k titulnej skladbe “Az Esm.

https://www.facebook.com/welicoruss/
https://www.youtube.com/user/welicorussofficial

VALKENRAG (PL) Melodic Viking Death Metal
Začiatky Valkenragu sa datujú do roku 2006, kedy dvaja maniaci vytvorili štúdiový projekt. Prvé demo – „Nordwind“ vydali už v roku 2008 a v roku 2012 nasledovalo EP s názvom „Valkenrag“. Po niekoľkých jediný pôvodný člen Lorghat, zmenil štúdiový projekt na plnohodnotnú kapelu. V roku 2015 vydal Valkenrag prvé LP – „Twilight of Blond and Flesh“. Album bol dobre prijatý tak v Poľsku, ako aj v zahraničí. Do polovice roku 2017 sa Valkenrag podarilo vystúpiť na mnohých kluboch a festivaloch a zdieľať pódium s kapelami ako: Unleashed, Rotting Christ, Ensiferum, Taake, Venom, Negura Bunget a mnoho ďalších.
Hudba Valkenrag môže byť označená ako melodický death metal s výrazným ovplyvnením slovanských a vikingských mýtov, ság a hrdinských príbehov. Kapela bola príležitostne nazývaná poľským Amon Amarth, ale čierny kov a ľudové vplyvy sú zrejmé aj v ich hudbe.

https://www.facebook.com/ValkenragBand/
https://www.youtube.com/user/ValkenragOfficial

Ako support vystúpi na tejto zástavke slovenská skupina Achsar, ktorá býva označovaná ako slovenský Korpiklaani, alebo Ensiferum. V ich hudbe sa nachádza veľa folkových prvkov. Tento rok sa môžu pochváliť s novým videoklipom, v ktorom na husliach hosťoval Tuomas Rounakari z fínskych Korpiklaani, čiže to prirovnanie nebude až také náhodné.

Achsar (SK) metal
https://www.facebook.com/achsarofficial/

Dátum: 8.12.2018
Miesto: RC Tartaros, Banská Bystrica
Vstup: predpredaj
FB Event: https://www.facebook.com/events/114617066023962/

Text čiastočne prebratý z FB Eventu, upravený.

Avatar photo

Autor: Mrtvolka

Zdieľaj