Singlová prietrž mračien II.

Dnes začneme v tých najoldschoolovejších vodách UG, v akých sa dá. Možno nie až také veľké meno, ale za to v istých kruhoch sú brazílski rúhači Mystifier, legendou. Na svoje 30. výročie príde táto black/death kapela so zbierkou nových žalmov, ktoré si vo Vatikáne zrejme neosvoja. Album Protogoni Mavri Magiki Dynasteia, z ktorého pochádza aj singel Weighing Heart Ceremony, vychádza pod labelom Season of Mist 8. marca budúceho roku.

Kedysi veľmi slušne rozbehnutí pohrobkovia Occult, holandskí zabijaci Legion of the Damned predstavujú singel Slaves of the Southern Cross z novinky Slaves of the Shadows Realm, ktorá vychádza 4. januára u Napalm Records. Päť rokov trvalo, kým nadviazali na poslednú radovku Ravenous Plague. Očakávania už nie sú také ako v dobe pred cca desiatimi rokmi, ale snáď prekvapia.

Death metal v jeho najčírejšej podobe, to sú Česi Tortharry. Ich album Sinister Species je vonku už takmer rok, ale druhým klipom po songu Without a Break sa stáva kúsok, nesúci názov Odd Man Out. Želáme príjemný posluch a čistý obraz.

Nechcem sa stavať do role Ježiška, Santa Clausa, Mikuláša… alebo nazvite si obdarovávača podľa vlastnej vôle, ale – POSLÚCHALI STE? Ja verím, že áno ( aj keď s poslušnosťou to netreba preháňať ), pretože Misery Index priniesli darček v podobe klipu ku skladbe New Salem. Neskorého vianočného darčeka, v podobe nového albumu Rituals of Power, sa dočkáme 8. marca u Season of Mist ( takisto ako Mystifier ). Apropo naživo sa ich dočkáme 26. marca v Brne, alebo v lete na Obscene Extreme.

Nakoniec si nechávame tak ako minule, čosi z melodickejšieho súdka. Nový album od Kinga Diamonda síce stále nie je na dohľad, ale tortúru z čakania si spríjemníme aspoň so záznamom dvoch koncertov – z Philadelphie a z Graspop Metal Meeting. Živák nesie poetický názov Songs for the Dead – Live a jeho vydanie je naplánované na 25. januára u Metal Blade.

Avatar photo

Autor: Mrkva

Zdieľaj