Gothoom open air festival prichádza s ďalšou várkou kapiel – prevažuje atmosféra!

FLESHGOD APOCALYPSE, FURIA, SEAR BLISS, NOCTEM, ROSK

Metal je vo všeobecnosti žáner, kde je atmosférická zložka hudby veľmi dôležitá. Dnes si to dokážeme pridaním kapiel, ktoré kladú mimoriadny dôraz práve na silnú, samozrejme často temnú, atmosféru, ktorou okoreňujú svoj extrémne metalový základ.
Z juhu Európy k nám so svojou nekompromisnou, no zároveň veľmi premyslenou produkciou dorazia FLESHGOD APOCALYPSE. Ich hudba v sebe kombinuje ultrarýchly death metal so symfonickými a opernými prvkami, pričom každým ďalším albumom je táto kombinácia odvážnejšia a živé predstavenia pestrejšie.

FURIA je kapelou, ktorá, svojím EP „Guido“ nahratým v bani 320 metrov pod zemou, prináša nový zmysel označeniu underground. Na EP i na ostatnom albume z roku 2016 sa prezentujú svojským black metalom prechádzajúci medzi jeho typickými momentami a totálne nežánrovými rifmi. Pre túto zmes si zaužívali pomenovanie nekrofolk a ich atmosférické experimentovanie bude rozhodne niečo, čo netreba zmeškať.

Od susedov z opačnej strany k nám zavítajú už od roku 1993 fungujúci SEAR BLISS. Známymi sa stali hlavne pre ich obohatienie black metalu o využívanie dychových nástrojov so stabilnými trúbkárom v zostave. Ich tohtoročný ôsmy dlhohrajúci album „Letters from the Edge“ je vynikajúcou ukážkou toho, ako dobre to môže fungovať.

Temný a majestátny death/black metal nám naservírujú NOCTEM. Drvivé riffy a blast beaty, ale i silný mystický opar, ktorý túto španielsku partiu sprevádza určite nebude cudzí priaznivcom strednej éry tvorby Behemoth, alebo tej novšej Hate, či Maat.

Meditatívny i surový black metal skombinovaný s post blackom, ale i post rockom a metalom ako takými. To sú ďalší Poliaci ROSK, ktorí vás svojou kolážou emocionality a chladu rozhodne vtiahnu do deja svojej hudby a len tak ľahko nepustia.

Text prebratý zo stránky – http://www.gothoom.com/festival/novinky/atmosfera-gothoomu.html
Viac informácii o festivale:
http://www.gothoom.com/festival/
https://www.facebook.com/GothoomFest/
https://www.facebook.com/groups/1296226867108490/
FB Event: https://www.facebook.com/events/545186199210127/

Avatar photo

Autor: Mrtvolka

Zdieľaj