Decapitated s mocným supportom v Bratislave!

Jesenný koncertný maratón nekompromisne pokračuje. Tentokrát príde do Bratislavy zostava vedená poľskými Decapitated! Ich doprovod bude nemenej silný – dánska thrash/deathová jednička HateSphere, kombináciu death metalu s industrialom predvedú ďalší Poliaci Thy Disease, štýlovo najbližšie k Decapitated budí mať Bulhari Grimaze a päticu uzatvárajú Rusi Dehydrated.

Decapitated – Na osudy tejto kapely raz asi vznikne film. Mimo ich nespochybniteľných hudobných kvalít, sa dostali do širokého povedomia tragickou nehodou, pri ktorej zahynul bubeník Vitek ( brat gitaristu Vogga ) a ťažko sa zranil spevák Covan. Kapela to nezabalila, ale podarilo sa im povstať z popola a odvtedy natočili ďalšie tri, vysoko cenené albumy. Až prišlo nešťastné minuloročné turné v Amerike, kde bola kapela obvinená zo znásilnenia. Všetko sa ale zdá sa urovnalo a tak nám konečne predstavia svoj posledný album Anticult. Vidíme sa vo sférach šialenstva!

https://www.facebook.com/decapitated/

HateSphere – Kapela, ktorú som ja počúval ešte niekedy na strednej, ale potom sa mi vzdialili z dohľadu. Rázny thrash/death s poriadnou dávkou melódií. Po desiatich albumoch a mnohých zmenách v zostave, si ale naďalej zachovali svoju tvár, čím nás presviedčajú na poslednom albume Reduced to Flesh, ktorý vyšiel iba pred pár dňami.

https://www.facebook.com/hatesphere666/

Thy Disease – Poliaci pochádzajúci z Krakova. Ich industrial krížený so všetkým možným, možno niekde na pomedzí tvorby amerických továrnikov Fear Factory, si určite zaslúži pozornosť. Od roku 2014, teda od albumu Costumes of Technocracy, síce mlčia, ale nový album sa už kuchtí a nejakú ukážku môžeme teda očakávať.

https://www.facebook.com/thydisease/

Grimaze – Táto bulharská štvorica je asi štýlovo najbližšia k headlinerom Decapitated. Teda poriadny groove/death metal. 1. novembra predstavili svoj debutový album Planet Grimaze a ako som spomenul vyššie, ten kto je fanúšikom Decapitated, ten si na ňom pošmákne.

https://www.facebook.com/GRIMAZE

Dehydrated – Aby nedošlo k omylu, tak tu je reč o ruských menovcoch našej death metalovej ikony. Ale táto banda zo Sibíru nie je o nič jemnejšia, death metal je tak isto viera, na ktorú prisahali. Ak hovorím o tej jemnosti, tak v čele stojí sympatická Irina Sidenko, ale kto ste ich mali možnosť vidieť na prvej Flesh Party Open Air ( ak ma pamäť neklame… ), tak viete, že jej hlasivky akoby patrili nejakému agresívnemu medveďovi z chladných ruských lesov.

https://www.facebook.com/dehydratedband/ 

18. 11. 2018, Randal Club, Bratislava

Začiatok: 18:30

Vstup: predpredaj 18€ https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/decapitated-hatesphere-thy-disease-guests/?fbclid=IwAR0hw_UQnLvZ8Q58W0OhnKAHJa3K87Gk_IIy7Bit63kLA2qKmhkix0hZrm0 

FB Eventhttps://www.facebook.com/events/665455543799415/

Avatar photo

Autor: Mrkva

Zdieľaj