Slovenské a české legendy na Gothoom Festivale 2019

SILENT STREAM OF GODLESS ELEGY, DEPRESY, EDITOR, ORKRIST, PYOPOESY

1995, 1991, 2000, 1988, 1994. Čo majú spoločné tieto čísla? Sú to roky založenia kapiel, ktoré dnes pribudnú do zostavy nášho Gothoom festivalu. Všetky už minimálne dosiahli, ale vo väčšine prípadov ďaleko presiahli hranicu plnoletosti. Jedná sa teda výsostne o vyzreté respektíve legendárne respektíve kultové spolky. A všetko sú to spolky našej, Slovenskej a Českej metalovej scény.
Začnime so SILENT STREAM OF GODLESS ELEGY. Kedysi death/doomoví, dnes skôr progresívni a nadžánroví majstri kombinácií metalu s českým folklórom nám predvedú, ako dokážu svoje fúzie preniesť na pódium a ako na ňom funguje vysoko oceňovaný nový materiál z albumu „Smutnice“.

Trenčanski mágovia z DEPRESY vydali tohto roku ochutnávku nového materiálu po 9 rokoch. S naším festivalovým vegánskym kuchárom Hoyasom (Attack of Rage) za bicími im to mimoriadne svedčí a vyzerá to tak, že sa môžeme tešiť na ďalší výborný album. A to ich majú dáma a páni pod Dirrtovym vedením na konte mnoho.

Služobne najstarší z dnešnej série sú Martinčania z EDITOR. Tento rok oslavujú svoj 30 rok na scéne, no to im neubralo ani chlp na priamočiarosti, údernosti, nasadení, či nasratosti. Ich groovy kombinácia thrashu a hardcoru vás určite poriadne rozpumpuje.

Návrat na scénu ohlásili tento rok tolkienisti z ORKRIST. Ich aktivita, aj keď pomerne krátka, im vyslúžila kultový status a mnohé hlasy volajúce po reunione. Ten, zatiaľ v koncertnej podobe, nastáva tento rok a my si nemôžeme nechať utiecť príležitosť pozvať ich aj do našej spoločnosti.

Vedení bardom banskobystrickej scény Miríkom, PYOPOESY získali už dávno kultové postavenie. Je pravda, že v štúdiovej produckii si dávajú veľmi dlhý oddych, no na koncerte bude ich temné poňatie melodického death metalu určite fungovať rovnako, ako keby vydávali albumy každú chvíľu.

Použitý text zo stránky www.gothoom.com
FB Event: https://www.facebook.com/events/545186199210127/
Viac informácií: http://www.gothoom.com/festival/

Avatar photo

Autor: Mrtvolka

Zdieľaj