Halloween v Kulturáku

26. októbra steny bratislavského Kulturák klubu otrasie v základoch. V piatkový večer sa totižto v jeho priestoroch udeje vôbec prvý PKOTG Halloween. Spolok PKOTG je v Bratislave pre mnohých ľudí pohybujúcich sa v undergroundovej tvrdšej hudbe dobre známy. Tento rok sa rozhodli prísť s Halloweenskou akciou a tešiť sa môžete na bohatý program, kde vám zahrá rovno päť kapiel.

Ako headliner večera zahrajú The Dali Thundering Concept z Francúzska. Parížske kvarteto je na scéne už 8 rokov a za svoje
pôsobenie si už chalani stihli v Európe vybudovať slušný fanbase. Stavebným kameňom ich hudby je deathcorová brutalita, ktorá sa strieda s math a progresívnymi prvkami a vytvára dokonalú harmóniu oboch žánrov. Na svoje si prídu ako milovníci tvrdých breakdownov, tak aj fajnšmekri, ktorí holdujú kapelám ako Animals As Leaders či Between the Buried and Me. Do Kulturáku zavítajú s najnovším albumom Savages (2018), ktorý rozhodne stojí za vypočutie.

Z Prešova pricestuje aj kapela Abyss Above, ktorá momentálne maká na novom albume. Pred pár mesiacmi vydali svoj najnovší singel „Executioner“, ktorý jasne definoval cestu, ktorou sa kapela chce vydať. Tvrdé deathcorové pasáže podložené atmosferickým black metalom ulahodia uchu nejedného priaznivca extrémnej hudby. Kapela je známa svojimi energickými vystúpeniami a schopnosťou vyburcovať ľudí do extrémnych mosh pitov. Rovnako tak je známa aj tým, že po koncerte si s vami na bare zaručene dajú borovičku.

So stále relatívne novým albumom Eternal Sunlight (2017) do Bratislavy po dlhšej pauze pricestuje aj jedna z vlajkových lodí Slovak Metal Army, kapela Stercore. Ich najnovší album zdedil pochvalné reakcie ako u kritikov tak aj u fanúšikov a o svojich kvalitách nás naposledy presvedčili aj na najnovšom singli „Brother“. To, že kapela sa neustále zlepšuje a rastie do kvality sa môžete prísť presvedčiť na vlastné oči. Ich nekompromisný deathcore a surový sound vás zaručene rozporcuje.

Od vydania debutu kapely Act on Disputes z Nového Mesta nad Váhom ubehli už takmer dva roky, no chalani rozhodne nespia na vavrínoch. Momentálne pracujú na nových veciach a zároveň stihli za tú dobu niekoľko krát obehnúť Slovensko krížom krážom a zahrať si aj na festivaloch ako je napríklad Stay Core či Family Fest. Do Bratislavy sa vrátia po vyše roku aby vám predviedli svoj groovy death metal/deathcore.

Svoj prvý koncert odohrá aj domáca kapela Brizolit, ktorá je zložená z členov kapiel Defend Your Kingdom a Eldridge. Zatiaľ vonku nemajú žiadnu nahrávku, no svoj žáner popisujú ako neandertálsky beatdown. „Niečo medzi Nasty, Desolated a Knocked Loose so štipkou Black Tongue a konskou dávkou primitivity. Rýchly set, mozog do šuflíka, proste niečo, kde si môžete vybiť celú svoju negatívnu energiu a následne mať 4 dni svalovicu“, popísal kapelu vokalista Jazvec. Určite sa tešíme!

Okrem bohatého hudobného programu nás čaká aj sprievodný program, ktorým bude napríklad Tattoo Session prebiehajúci pred samotnými koncertami v priestoroch klubu. Ako je u PKOTG tradíciou, nebude chýbať ani vegánske jedlo. A čo je na tom všetkom najlepšie? Toto všetko dostaneš iba za smiešnych 6 Eur. V prípade, že prídeš v maske dokonca za 5. :) Vidíme sa 26.10. v klube Kulturák a nezabudnite si masky!

Dátum: 26.10.2018
Miesto: Kulturák klub, Bratislava
Vstup: 6 €
FB Event: https://www.facebook.com/events/147475189533970/

Tlačová správa PKOTG

Avatar photo

Autor: Mrtvolka

Zdieľaj