12. pokračovanie death metalového inferna v Beluši!

Po dvanásty krát sa v Beluší zídu vyznávačí death metalu a príbuzných žánrov. Čo pre nás tento rok pripravili organizátori na dosky pódia už kultového kulturáku?

Headlinerom je bezpochyby holandská legenda brutal death metalu Disawoved. Stačili iba dva albumy, aby si získali obrovské renomé. Kto ste ich videli pri ich minulej návšteve Slovenska, dáte za pravdu, že túto smršť treba vidieť.

Kus exotiky v podaní Portugalcov Analepsy. V poslednom čase sa v našich končinách objavujú relatívne často, čo ale nič nemení na tom, že ide o ultimátny masaker. Ich minuloročný debut Atrocities from Beyond patrí medzi to najlepšie čo brutálna scéna v poslednom čase urodila.

Ďalším kúskom do brutálnej skladačky budú Angličania Unfathomable Ruination. Tí z vás, ktorí vzývate technickú odnož brutálnej muziky, ste už určite meno týchto smrťákov počuli. Ich diskografiu zdobia dva full length albumy, ten posledný Finitude z roku 2016 si získal aorty fanúšikov naprieč svetom death metalu.

Na goregrindovú strunu brnknú Rumuni Clitgore. Čo k nim dodať? Z pódia to bude zrejme lietať hlava, nehlava a v kotli budú praskať kosti. Ale presne tento druh zábavy máme radi a drvivý rytmus Clitgore bude k tomu skvelým soundtrackom.

Samozrejme nebude chýbať kapela organizátorov, teda Suburban Terrorist. Tento rok bude ich vystúpenie špeciálne tým, že tu pokrstia, po dlhých rokov čakania a zmien v zostave nový album Inhuman Breed.

Po tom ako si na bubenícku stoličku u Depresy usadol Hoyas, získala táto dark/death metalová legenda nový impulz, ktorý tak potrebovala. Dôkazom toho je aktuálne Ep MMXVIII.

Z Ostravy sa dovalí smrtiace komando Nahum. Opäť iná podoba smrtiaceho kovu, tentokrát v kombinácií s thrashovým korením.

Aby tej pestrosti nebolo málo, tak pre fans, ktorí majú bližšie k modernejšiemu soundu, tu budú deathcoristi Stercore. Vonku majú od minulého roka Ep Eternal Sunlight, o ktorého kvalite netreba zbytočne kecať.

13. 10. 2018, DK, Beluša

Začiatok: 16:00

FB Eventhttps://www.facebook.com/events/418147875266246/

Avatar photo

Autor: Mrkva

Zdieľaj