Festival Gothoom sa rozrastá o ďalšie kapely – Gothoom mix!

NERVOSA, HARAKIRI FOR THE SKY, CRESCENT, ANTIGAMA, VENDETTA FM
Leto a s ním aj čas festivalov je síce za nami no každé ďalšie kapely, ktoré obohatia zostavu nášho Gothoomu vám môzu pripomenúť, že aj na to najbližšie prichádzajúce leto sa už môžete začať tešiť. Dnes vám prinesieme ozaj zaujímavú kombináciu, ktorou ozvláštnime našu súpisku o doteraz menej zastúpené žánre.

Z Brazílie k nám na návštevu príde trio ostrých dám z NERVOSA. Tento rok vydali svoj tretí album, na ktorom opäť ukazujú, že s nimi na poli thrash metalu treba rozhodne počitať. Neľútostná paľba, ktorá spája to najlepšie z pôvodnych foriem žánru rokov 80-tych aj z jeho ďalších vývojových vetiev.

Od susedov sa k nám vrátia postblackoví HARAKIRI FOR THE SKY, ktorí sú známi silnou atmosférou. Tá u nich vzniká ako blackovými tak aj postrockovými, či blackgazovými cestami a okrem temnoty je v ich hudbe prítomná aj dávka iných a veľmi výrazných emócií.

CRESCENT nám prinesú egyptský death metal a to nielen hudobným obsahom ale aj svojím pôvodom. Táto partia totiž pochádza priamo z Káhiry a vo svojej hudbe to dáva jasne najavo. Do tvrdého a rýchleho death metalu s občasnými blackovými závanmi totiž dávkuje množstvo exotických melódií.

Svojský pohľad na grind core nám predvedú Poliaci z ANTIGAMA, ktorí majú za svoju, už 18-ročú kariéru na konte 7 dlhohrajúcich albumov a k nim ďalšie EP, či splitká. Páni sa vo svojej hudbe nezameriavajú len na čistý grind, ale neboja sa aj zaexperimentovať, či pridať technickejšie pasáže.

Poriadny chytľavý a úderný hard core nám prinesú zo Španielska pochádzajuci VENDETTA FM. Tí okrem dávky energie prinesú zmenu aj v tom, že spievaju vo svojom materskom jazyku.

Text prebratý z Gothoom web stránky

Viac informácii:

http://www.gothoom.com/festival/ 

https://www.facebook.com/GothoomFest/

https://www.facebook.com/events/545186199210127/

 

Avatar photo

Autor: Mrtvolka

Zdieľaj