Death metalový trojboj s arómou koreňovej zeleniny!

 

Na plagátoch koncertov metalových kapiel sa to väčšinou hemží depresívnymi obrazmi mŕtvol, pekla a pod. Aké kapely ale ponúka akcia, kde je hlavným motívom koreňová zelenina?

Dehydrated je bez debaty legenda tejto našej pidi slovenskej scény. Okrem niekoľkých demo vecí a splitiek sa zapísali do análov podhubia svojim debutom Ideas. Tento nadčasový album z nich vlastne spravil legendu. Potom prišlo ticho. Ticho, ktoré trvalo 20 rokov. A presne tak ako Freddy Krueger pospájal svoje práchnivejúce kosti v Nočnej more z Elm Street 3, tak aj Braňo Jurák pozliepal zostavu do finálnej podoby, ktorá dala dokopy všeobecne kladne hodnotený album Resurrection.

https://www.youtube.com/watch?v=6jnKBJqZdjk&feature=share

Mysterious Eclipse z Nového Mesta nad Váhom si to štrádujú scénou už vyše 20 rokov, ale aj napriek tak dlhej dobe sa nejak nedokázali dostať do širšieho povedomia. Dosť nedocenená banda. V čele s ancikristkou ( boha to je slovo… ) Peťou vám predhodia niekoľko ľúbivých melódií. A tento krát bez sarkazmu. Škatuľka death metal je pre nich pritesná a tak kde – tu vyskočí blackový odér, melódie ako z najlepšej éry In Flames a hĺbavé texty, ktoré by v smrtiacom žánri možno málokto hľadal.

https://www.youtube.com/watch?v=e1qMF5A3CSc&feature=youtu.be&app=desktop

Tretím do partie je kapela Realms of Chaos. Komu by toto meno nič nehovorilo, tak tu si hrajú na svojom piesku Martin a Koľak z kedysi sľubne rozbehnutých technikov The Infinite Within. The Infinite Within sú už zrejme minulosť a tak sa teda začala šíriť vláda chaosu. Túto dvojicu ešte dopĺňa Jakub Kmeť a tak táto trojhlavá hydra chrstne trochu pekelnej síry medzi nás. Od techniky sa veľmi nevzdialili, ale okrem vykĺbených prstov od hmatníka a Koľaka za bicími, ktorý vyzerá, že ubehol maratón v plnej poľnej, ide z ich hudby aj dávka temnoty ála Morbid Angel.

https://www.youtube.com/watch?v=gcZ9WwE69yc

22. 9. 2018 K Ten klub ( Artklub ), Trnava

Vstup: 5€

Začiatok: 20:00

FB Eventhttps://www.facebook.com/events/2047609458843139/

Avatar photo

Autor: Mrkva

Zdieľaj