Brute 20th anniversary v Ružomberku!

Keď som niekedy na začiatku roku písala o tejto udalosti prvé informácie, zdal sa mi koncert ako vzdialená budúcnosť. Čas avšak plynie rýchlejšie, ako skladby od Agathocles a tak tu máme koniec augusta a pred dverami túto veľkolepú akciu v Ružomberku. Aj v minulom roku sa v tomto mestečku konal zaujímavý koncert s účasťou prevažne brutal death metalových kapiel. Dodnes na túto udalosť spomínam ako jeden z najlepších koncertov v minulom roku. Nechajme však spomienky spomienkami a poďme si zhrnúť čo nás čaká tento rok. Od prvotných informácií sa už zostava na túto udalosť vykryštalizovala do finálnej podoby a tak si dnes predstavme konečný line-up.
Ako je jasné z názvu, koncert je zasvätený predovšetkým oslave 20 ročnej existencie slovenskej death metalovej skupiny BRUTE. Čo napísať? Každý, kto sa len trochu pohybuje v slovenskej scéne už na nich musel naraziť. Hlavou a srdcom celej mašinérie je samozrejme Pišta. V minulom roku vydali zatiaľ posledný album Henchmen. Zaháľanie však nie je v ich náture, práve naopak, družina okolo Pištu v posledných dňoch vypustila nový song, ktorý si môžete vypočuť na kanále Youtube a určite zaznie aj priamo na koncerte.

Zo slovenských kapiel na súpisku pribudli Suburban Terrorist a Feel a curse. Suburban Terrorist sa môže z nedávnej doby pochváliť novým songom, ktorý si už veselo môžete vypočuť na Youtube. Nový album je už snáď čochvíľa na svete. Nie že by som chcela rýpať, ale už by bolo na čase :). (Nebojte sa, viem, že je to ťažké). Hoci Feel a curse vznikli len nedávno, zostavu tvoria známe postavy z liptovského kraja, ktoré si svoje odohrali aj v iných kapelách. Na konte majú zatiaľ jeden vydaný album z roku 2016 – Shadows in mind a snáď sa už schyľuje aj na nové veci.
Zo zahraničných kapiel sa na Slovensko prídu pozrieť ASILENT, až z ďalekého Singapuru. V našich končinách asi rovnako exotické zoskupenie, akým boli v minulom roku Gutslit z Indie. Asilent má zatiaľ na konte dva albumy, kde sa zmieša death metal s grindcore. Jedinečná možnosť pozrieť si túto zaujímavú formáciu naživo! INTEGRAL je talianská kapela, pri ktorej by mali pozornosť milovníci technického death metalu. Vznikli v roku 2013 a od minulého roku majú na konte aj svoj prvý full album Resilience. Svoje hudobné poňatie klasický death metalu predvedú INFECTED CHAOS z Rakúska. Definuje ich severská škola, aj veľká dávka melodiky. Vzhľadom na relatívne nedávny vznik (2014) už stihli vyprodukovať dva full albumy, pričom jeden z nich vznikol v minulom roku. Vidieť hrať v našich končinách skupinu z Japonska? Áno, ďalšia zaujímavá zostava menom World end man. Opäť ide o pomerne mladú kapelu, ktorá vznikla len v roku 2014. Títo štyria páni hrajú energický death metal s melodickými prvkami. Bude to vskutku zaujímavý zážitok. Aký by to bol death metalový večer, keby chýbalo zastúpenie old school death metalu. Ten zaistia CARNAL TOMB z Nemecka.

Dobrou správou, ktorá poteší hlavne uši je, že na tejto akcii sa bude o pódium aj zvuk starať človek, zvukár a technik, skvelý bubeník v jednej osobe Erik Balogh z kapely DOGMA inc.metal! Myslím si, že v tomto ohľade bude o zvukové vnemy postarané k vašej blaženosti!

Vstupenky
Vstupenky si môžete vopred zakúpiť cez e-shop Slovak Metal Army. Pri objednávke 2ks a viac nebudete platiť poštovné/dobieročné. V cene vstupenky je zahrnuté aj limitované kompilačné CD BRUTE, ktoré bude v náklade len 150ks tak, ako je aj samotná kapacita koncertu.

DÁTUM: 01.09.2018
FB Udalosť: https://www.facebook.com/events/1895583930459466/
ŠTART: 17:00

Užitočné informácie o spojení po koncerte:

RK – BA : 0:31 EN 442 Slovakia
RK – BA : 2:06 R 17614 Zemplín
RK – KE : 1:58 LEO Express
RK – KE : 3:23 R615 Zemplín
RK – KE : 3:46 RegioJet
RK – NR : 2:06 R 17614 Zemplín do Leoplodova, 6:51 Os Leopoldov – NR

Line up:

BRUTE/ DEATH METAL / Vranov Nad Topľou
https://www.facebook.com/brute.esdm/

SUBURBAN TERRORIST/ BRUTAL DEATH METAL / BelUSA
https://www.facebook.com/suburbanterorist/

FEEL A CURSE/ DEATH METAL / Liptovský Mikuláš

https://www.facebook.com/FeelACurse/

INFECTED CHAOS/ SICK DEATH METAL / Rakúsko
https://www.facebook.com/InfectedChaos/

INTEGRAL/ TECHNICAL MELODIC DEATH METAL

https://www.facebook.com/integralbandofficial/

ASILENT/ BRUTAL DEATHGRIND / Singapúr
https://www.facebook.com/AsilentBand/

CARNAL TOMB/ OLD SCHOOL DEATH METAL / Nemecko
https://www.facebook.com/CarnalTombDeathMetal/

WORLD END MAN / import death metalovej harmónie / FAST DEATH METAL / Japonsko
https://www.facebook.com/worldendman/

Avatar photo

Autor: Mrtvolka

Zdieľaj