Ikona nu-metalovej hudby Hed PE vystúpi v júli v Bratislave

OZ Temporary v spolupráci s českým festivalom Fajtfest prinášajú do Bratislavy legendu nu-metalovej hudby z Kalifornie. Hed PE vystúpia 18.7. v klube Kulturák na oficiálnej afterparty festivalu Fajtfest, ktorý sa uskutoční pár dní pred týmto koncertom.
Americká kapela Hed PE je na scéne už 24 rokov a právom sa môže nazývať legendou. Preslávili sa najmä vďaka skvelej a vyváženej zmesi hip-hopu, punku, heavy metalu či dokonca reggae. V roku 1994 ju založil vokalista Jared Gomes, ktorý je známy aj pod prezývkou M.C.U.D a gitarista Wes Geer. Nazvali sa Hed ( higher education ) a neskôr pridali k názvu aj skratku PE ( Planet Earth ). V roku 1997 nahrali svoj prvý rovnomenný album, ktorý zožal úspech vďaka agresivite, ktorá sršala z ich hudby. Bolo to presne tým, po čom vtedajšia scéna túžila. V roku 2000 následoval úspešný album Broke so singlami ako Bartender či Killing Time a v roku 2003 album Blackout, ktorý sa umiestnil na 33 priečke v Billboard 200. Následovalo niekoľko ďalších albumov a spolupráca so Suburban Noize Records, ktorá trvala do roku 2010. Hed PE sa následne upísali vydavateľstvu Pavement Music, pod ktorými nahrali albumy Evolution a Forever!. Všetky hity ale aj novšie songy vám Hed PE predstavia už 18.7.2018 v klube Kulturák v Bratislave v zostave M.C.U.D. (spevy, melodica), Major Trauma (bicie), Kid Bass (basa) a D.J. Blackard (gitara).
Ako predkapela sa predstaví domáca formácia Verdikt Znie z Bratislavy hrajúca mix grunge-u a alternatívneho rocku. Po koncerte aj afterparty, kde DJ Miyia zahrá len tie najlepšie nu-metalové songy.

Dátum: 18.07.2018
Miesto: Kulturák, Bratislava
FB Udalosť: https://www.facebook.com/events/239852050103908

Avatar photo

Autor: Mrtvolka

Zdieľaj