Boiling Point oslávia10 rokov koncertom v Žiline

Boiling Point oslavuje 10 rokov a to ako sa na kapelu patrí – koncertom. Na tento večierok si prizvali aj ďalších adeptov – Beton, Sheeva Yoga a Mental Tension. Organizátori tohto eventu opísali všetky kapely, takže im dávam rovno slovo:

Boiling Point
Pôvodne miestna kapela sa roztrúsila po rôznych kútoch československa a sporadicky udrie ako Jack Rozparovač. Za 10 rokov stihli nahrať cca. 20 minút hudby (2 minúty ročne) a odohrať kopec divokých koncertov. Napriek statusu pankovej legendy sa nikto nepredávkoval heroínom a stále hrajú v pôvodnej zostave. Keďže hudobný progres nikdy nebol silnou stránkou BxPx, stále môžete očakávať rýchly hardcore/thrash s rozvrzanými ložiskami, ktorý vyšiel z módy v roku 2003. V kuloároch sa povráva, že možno zaznejú nejaké nové bangere. Naposledy hrali v Žiline pred štyrmi rokmi. Na Stanici to bude ich premiéra.
https://boilingpoint.bandcamp.com/

Beton
Stavebnícky crust z hlavného mesta musí poznať každý, kto sa pohybuje v panku, alebo počúva Rudiho Rusa v pondelok večer. Kapela od začiatku existencie prešla mnohými personálnymi zmenami a takisto sa vyvíja aj ich štýl. Na poslednej doske nazvanej poeticky Konský kokot môžeš počuť hrubý deathmetalový crust valiaci sa ako buldozér. Hity ako Vajnory, Metalový plecniak, alebo Flexibilné ženy zaručene zdvihnú do vzduchu každú päsť od Bratislavy po Monterrey. Na konte majú tony koncertov po celej Európe a turné po Brazílií a Mexiku. Bude to hukot kurva! In darkness you find no radler.
https://betoncrust.bandcamp.com/

Sheeva Yoga (Cz)
Je to neuveriteľné, ale ostraváci brázdia pódia už 20 rokov. Je to bezpochyby jedna z najvýraznejších kapiel extrémneho hardcore u susedov. Zbesilé rýchle výpady a stop’n’go pasáže sú podporené suverénnymi hráčskymi výkonmi. Ich set skončí skôr než povieš Spazz. Nikdy nevěř pornohvězde!
https://sheevayoga.bandcamp.com/

Mental Tension
Štvorica degenerátov zo stredného Slovenska si za krátku dobu svojej existencie vybudovala silné renomé. Hrubá a primitívna muzika v sebe kombinuje údernosť starej školy power violence a naliehavosť bostonského hardcore s vokálom medveďa Yogiho z Yellowstone parku. Či už doma uctievaš The Rival Mob, alebo Infest, MxTx ťa chytia za srdiečko. Nový split s Medication Time zaručene prepíše dejiny slovenského punku. Vhodné ako soundtrack búchania do automatov v nonstopke o tretej ráno. Anxiety, anexiety, anxiety kvííí kvííí kvííí!
https://mentaltension.bandcamp.com/

Hrá sa na bare. Koncert je nefajčiarsky.

Dátum: 11.05.2018
Miesto: Stanica Žilina Záriečie, Žilina
Začiatok: 19:00
FB Event: https://www.facebook.com/events/154017562068226/

Avatar photo

Autor: Mrtvolka

Zdieľaj