Špinavé ugečko pokračuje po 2 krát!

Až z ďalekej Ruskej zeme sa dovalí do Ružomberka poriadna smršť black metalu v podobe kontroverzných Satarial. Ako supportujúce kapely odohrajú na tejto akcii FIERY WALTZ, MINOR, SORGOTH a SAMSARA.
Nižšie uvádzam popis jednotlivých kapiel priamo od organizátorov, niektoré vety som vynechala, ale väčšinu som ponechala v takom duchu, ako boli jednotlive popisy uverejnené vo FB udalosti. Medzi najzaujímavejší považujem popis kapely SATARIAL.

Príbeh skupiny Satarial začína kapelou „A.M.S.G.“ v roku 1989, keď sa 3 fanúšikovia kapiel Bathory, Hellhammer a Venom rozhodli urobiť hudbu rovnakým smerom. Koncerty AMSG sa konali v absolútne podzemnej atmosfére: opustené kostoly, sklady, pivnice atď. Súd ZSSR uznal činnosť kapely ako antisovietskú a fašistickú. Názov kapely a jej hudba boli zakázané. Seth bol poslaný na psychiatrickú kliniku. Ostatní členovia kapely – do armády. Kapela nahrala v roku 1989 demo. V roku 1992 sa rozhodoli pokračovať v hudobnej činnosti. Seth sa rozhodol zmeniť meno kapely na Satarial. A urobiť zvuk čierneho kovu so stredovekým vplyvom, pretože v detstve, v hudobnej škole, študoval hru na stredovekú gitaru. V roku 1993 prišla do kapely na klávesy Angel Bust. Prináša zvuk a filozofiu kapely čarodejníctvo, harmóniu prírody a rovnováhy. Do roku 1995 vznikol nový program a zloženie kapely. Začali sa prvýkrát používať rituály s ženským nahým telom. V roku 1998 vyšiel album „Kráľovná elfských pozemkov“. Predstavenie tohto albumu na štadióne Wings Sovieti zrušila vláda Ruska kvôli používaniu satanských symbolov, ktoré urážali pocity veriacich. V roku 1999 bola skupina Satarial obvinená z účasti na teroristickej organizácii, podpaľačstvo cirkví a znesvätenie cintorínov. V roku 2000 boli členovia kapely Satarial oslobodení. V roku 2001 Satarial vydal album „Heidenlarm“. Tento album bol zle vnímaný ruským publikom, ktorý v tom čase nebol pripravený na silný vplyv folklóru v metalovej hudbe. V roku 2002 bolo vydané demo, ktoré bolo zaznamenané počas zákazu v roku 2000 pod názvom „Larm“. Satarial bol zakázaný na ruskom televíznom kanáli MTV s videoklipom „The Beloved of the Night“. V roku 2005 vydal Satarial album „Tanz mit … Tod“. V roku 2011 Seth opäť tvorí tím a na bicie/klávesy sa pridá Angelika. Satarial sa vrátil k starému zvuku a k predmetu čarodejníctva a mystiky. V roku 2014 Satarial vydal album „Lunar cross“, ktorý bol urobený na old school spôsob, bez použitia počítačovej technológie. V roku 2016 kapela vydala album s názvom „Blessed Brigit“ a nový oficiálny videoklip „Manifest of paganism“. Celá história skupiny Satarial je bojom za slobodu myslenia, prejavu a náboženskú slobodu.

Neznabohovia Sorgoth pochádzajú z Bytče a hrajú špinavý black metál. Majú za sebou už aj debut Impurity. Ak máte radi 90siate roky, budete spokojní. Síce sa dlho warpaintujú, ale o to lepšie to potom vyzerá na pódiu. Chalani odpália koncert ako prví, tak buďte v klube načas. Pekelné brány klubu sa otvárajú o 19:00!!!
Ako druhý zahrá MINOR. Majú za sebou plodný rok a pracujú na novom albume, na koncerte zahrajú aj nové veci. Medzitým si môžete vypočuť ich EP MUTO nahraté z pobrežia Slotoviny.
Fiery waltz funguje v podstate len čosi cez rok, ale muzikanti sú tam ostrieľaní. Predtým chalaniska hrali napríklad v Desecrated Dream alebo Darktimes. Ťažko definovať ich metalové zameranie, keďže kombinujú viac hudobných múz dokopy. Myslím že označenie metal je na správnom mieste.
Pokračovať sa bude v pomalších melódiách, na pódiu sa ukáže Samsara. Minulý rok im vyšiel album When The Soul Leaves The Body s dosť úspešnou odozvou u metal fans. Pripravte sa na ťažkopádny let do temnoty, skladba Between Two Worlds je toho príkladom.

Pozvánka na akciu od Minor

SAMSARA – Doom Death Atmospheric Funeral/SK
https://www.facebook.com/pg/OFFICIALAtmosphericDoom/about/?ref=page_internal

SATARIAL – Black metal/RUS
https://www.facebook.com/SATARIAL-68262948642/?fref=ts

SORGOTH – Black metal/SK
https://www.facebook.com/Sorgoth-508418605970050/?fref=ts

MINOR – Satanic death/SK
https://www.facebook.com/MINOR-1485956561692016/?fref=ts

FIERY WALTZ – Metal/SK
https://www.facebook.com/FieryWaltz/

DÁTUM: 07.04.2018
MIESTO: Nové Korzo, Ružomberok
FB Udalosť: https://www.facebook.com/events/658072284583543/
Začiatok: 19:00
Afterka až do temného mŕtva!!!

Avatar photo

Autor: Mrtvolka

Zdieľaj