Pagan – folk – black metal v podaní Satarial a Alkonost v Banskej Bystrici!

Máte chuť na pagan/black/folk metalový koncert? Jeden tu bude čochvíľa. Ruské zoskupenia Satarial a Alkonost sa predstavia v Banskej Bystrici 8. apríla. Počas ich turné sa im podarilo skrížiť cesty v strede Slovenska v Rock klube Tartaros. Viac sa dočítate v nasledujúcich riadkoch.
Satarial je v našich končinách pomerne známa vec koncertujú tu často. Kapela funguje od 90tych rokov a na konte má sedem full-length albumov, hrajú folk/black/industrial metal. Tour plagáty sľubujú „+ mystical erotic show“ čím sa dostali do pamäti ľudí už v minulosti. Bude lepšie keď si prídete túto show pozrieť naživo ;).
Druhou ruskou kapelou tohto večera bude taktiež celkom dobre známa kapela v našich končinách a tou je Alkonost. Folk metalové zoskupenia v Rusku v posledných rokoch rastú ako huby po daždi, Alkonost však patrí medzi tie staršie (začínali ako pagan/doom metal). Posledný album je z roku 2016 a má názov „Pesni Beloj Lipi“.
Ako slovenský support sa predstaví mladá lokálna kapela Live Fast Die, ktorá je kombináciou viacerých metalových žánrov. Ukážku ich tvorby si môžete najlepšie vypočuť na bandzone.
Text Rock klub Tartaros

Miesto konania: Rock klub Tartaros, Banská Bystrica
Dátum: 8. 4. 2018
Facebook event: https://www.facebook.com/events/135350213807117/

Avatar photo

Autor: Mrtvolka

Zdieľaj